Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Halszeletből, kockából, és...

Halszeletből, kockából, és halsűrítményből hogyan csináljátok a halászlevet?

Figyelt kérdés
2015. dec. 20. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Én mondjuk biztos, hogy sehogy, de leírom, hogy csinálnám.


Sok titok nincs benne, mert ami koncentrátum, azt fel kell főzni a halat meg belefőzni, és kész.


A sűrítményt tedd egy fazékba, vagy lábasba.

Tedd bele a kockákat és önts bele annyi vizet, amennyi levest akarsz csinálni, vagy amennyi a termékek ajánlásában van.


Közben a halszeleteket sózd be, és hagyd állni.


Ha a lé felfőtt, kóstold meg. Ha kell, tegyél bele sót, erős paprikát. Mást nem igen tudsz beletenni, nem is érdemes.

Csodát ne várj, azért ezek a dolgok elég távol állnak egy friss vegyes hal apróság íz gazdagságától. Szóval kb ha elég sós, meg elég csípős, akkor kihoztad belőle a maximumot. :)


Ha felfőtt, és beállítottad az ízét, tedd bele a hal szeleteket, és főzd meg benne. Ha ponty, annak nem kell sok főzés. 10 perc alatt megfő.

2015. dec. 20. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A sűrítményt először egy kislábasban hígítsd meg, kavard símára, majd egy nagyobb lábasban kb. annyi hidegvízzel engedd fel, amennyi a megfőzni tervezett halhoz szükséges = akkora lábas, hogy az összes halszelet befedje az alját, és a lét kb. 1,5 - 2,0 cm-rel ellepje.

Tegyél bele sót, törtpaprikát mindenképp szórj rá, és ha kell még egy kis hegyes csípős paprikát is karikázhatsz bele. És persze a halászlé-kockát. Amikor ez már kb. 10 percig forr lassú tűzön, akkor rakd bele a halszeleteket, és további 10 percig forrjon!


A sózással vigyázz! Ha a halszeleteket előtte megpörgetted sóval, akkor önmagában a levét már ne sózd meg, mert a kocka + sűrítmény biztosan tartalmaz sót. Ha a szeleteket nem sóztad, akkor is csak egy csipetnyit tegyél a lébe, majd amikor már a szeletek is főnek, még ha kell, tudsz bele rakni!


Ha a Tisza környékén élsz, akkor utána jól fog esni egy tányér túrós tészta!

Ha Baja-Mohács környékén laksz, akkor ugyanezt már a halászlével együtt tedd asztalra!!!

Jó étvágyat!

2015. dec. 20. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
akkor ne tegyek alá pörkölt alapot,vagyis hagymás zsírt?
2015. dec. 20. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
N e tegyél, zsírt különben sem használunk a halászléhez !
2015. dec. 20. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Isten őrizz, halászlébe zsíron dinsztelt hagyma !

Minden kész cuccra, amit vettél, rá van írva a felhasználási javaslat.

Ha azokat betartod, és a finoman besózott halszeletek lassú tűzön belefőzöd, nagyon nem lősz mellé, persze ki tudja milyen az a halsűrítmény.

Egyszer-gondolom- meg lehet enni.

2015. dec. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen fölösleges, hidd el, még ha valamit módosítanál is az ízen, arányaiban nem éri meg az alapanyag, meg a munka.

Pörköltalappal meg amúgy se tudnál rajta érdemben javítani, idő, meg pénz pocsékolás.

Ahogy mondtam, ez a sűrítményes dolog ennyit tud.

Ha elég sós, elég csípős, kihoztad belőle a maximumot.

Ha ennél több kell, ahhoz hal kell.

2015. dec. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Valóban zsírt sohasem szoktunk, a hagymát viszont amikor az alaplét is mi magunk főzzük és passzírozzuk, akkor az apró halakat, a nagyoknak a fejét-farkát jó sok hagymával főzzük... de nálad ez már készen van, a sűrítményben!!!
2015. dec. 21. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!