Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi tej forralása?

Házi tej forralása?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel vettem nem pasztőrözött házitejet és beraktam a hűtőbe, most pedig felforraltam, és elkezdett felhabosodni, le kellett vennem a tűzről, nehogy kijöjjön az edényből. Ilyen az, amikor kifut a tej?? Le is égett sajnos, pedig teflonos edényben csináltam :(

Vagy az volt a baj, hogy nem kevergettem közben?


Nem szoktam tejet forralni, most ez így biztonságos azért?


Azért megihatom, ha kihűlt?



2016. febr. 21. 11:46
 1/3 anonim válasza:

semmibaj nincs,,nyugodtan megihatod igen felforr :)

:)

2016. febr. 21. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ilyen amikor felforr a tej :) Érdemes kislángon forralni, akkor nem ég oda. És akkor se lepődj meg, ha ott lesz a tetején a pille. Azt van aki szereti, de van aki kidobja.
2016. febr. 23. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja, majdnem kifutott a tejed :)

ha egy kicsit odakozmált 8 az alja bebarnult ) akkor egy kicsit édeskésebb íze lesz, mert a tejcukor karamellizálódott. Ha nagyon odakap, akkor élvezhetetlen az íze, de más baja nem lehet.

2016. febr. 23. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!