Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált házi készítésű sajt...

Bevált házi készítésű sajt receptet tudnátok nekem írni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a Google a barátom és ott mindent megtalálok, de olyat szeretnék amit tapasztalatból tudtok hogy jó, érdemes és viszonylag könnyű megcsinálni.
2016. jún. 17. 15:04
 1/2 anonim ***** válasza:

- 1 liter tej

- 1/2 kg túró

- 6 dkg vaj

- 1 db tojás

- 1 kk só

- 1 kk szódabirkabóna


1./ A túrót krumplinyomón áttörjük és a tejjel 5 percig főzzük!

2./ Nyomkodás nélkül szűrjük le a savót (én a sűrű szövésű leves-szűrőn), majd egy lábasban a vajjal, sóval, egyebekkel összekeverve 15 percig!!! főzni!

Közben kevergettem, míg lassú tűzön főtt, forrt!

3./ Amikor elválik a lábas oldalától, tűzről le, és rögtön!! az előre előkészített formákba önteni! Gyorsan dermed, gyorsan dolgozz!

4./ Kb. 15 perc múlva már reszelhető!!!


Lehet főzés közben ízesíteni, köménnyel, hagymával, zöld fűszerekkel, ki mit akar!


Nekem ebből a mennyiségből 4 db. kb. 8x12 cm-es nagyságú alu-tálcában kb. 1,0 - 1,5 cm vastag sajtom lett.

Miután megdermedt, a hűtőben kellőképp kihűlt, 2 db-ot folpack-ba csomagolva tökéletesen tudtam fagyasztani!

2016. jún. 18. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2016. jún. 19. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!