Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti nektek van sajat rántotta...

Ti nektek van sajat rántotta receptetek? Hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2017. márc. 16. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Egy speciális nincs, mikor mit dobálok bele :)

Olajos magvakat, zöldségeket, búzakorpát, reszelek rá sajtot (füstöltsajt mustárral elég jó kombó rántottához)... Gyerekkoromban volt, hogy félórát dolgoztam egy darabon, közben kiszaladtam a kertbe zöldborsóért... A zsenge borsó nyersen is ehető, nem kell neki sok hőkezelés, úgyhogy passzol egy gyors rántottához. Padlizsánt már nem állnék neki sütni, de ha van kész sült padlizsán, az is jó rántottába... Vagy lazac. Vagy amin szembejön s szerintünk passzol bele. Algával is szeretem. Sokszor pedig grillszószos paradicsompürét öntök rá. Gyerekkoromban tejföllel öntöttem nyakon...

2017. márc. 16. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon jól hangzik! :)
2017. márc. 16. 19:56
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Nekem csak a sutesre vonatkozo rigolyam van. Es en csak magaban szeretem. Max neha szalonnat piritok elotte vagy sonkat ala. Esetleg melegen reszelt sajtot teszek ra.
2017. márc. 16. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
87%
A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütöm alatta, a felvert tojáshoz egy pici tej, és só helyett vegeta bele.........Kamionos rántottának hívom, a gyerekek is nagyon csípik!
2017. márc. 16. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Én vajon készítem, a tojáshoz mindig rakok egy kis tejet, zúzott fokhagymát és kaprot, a végén pedig juhtúróval szórom meg, ami finoman ráolvad, mikot még meleg a rántotta. Mivel nem eszem húst, nekem ez így kész is van, páromnak viszont mindig pirítok hozzá bacont vagy házi kolbászt is, ha nagyon éhes, mindkettőt :D Ezt úgy szokta kérni, hogy olyan "fullos rántottát csinálj, tudod" :)
2017. márc. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Ez az! Guglizz már rá, hogy a kedves, értelmes ötös hogyan készíti a rántottát! Hogy lehetsz ilyen "szerencsétlen"? :D


Egyébként nálam semmi extra. Vörös hagymát és sajtot (lehetőleg cheddar) rakok bele, plusz só, bors, paprika.

2017. márc. 16. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

A finom rántotta titka, hogy nem használsz olajat.

Vagy kolbász+szalonna zsírjára sütöd, vagy vajon.

2017. márc. 16. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Vajon szoktam a hagymát megsütni meg ha kell bele, a virslit, gombát, zöldségeket is, utána 1-2 evőkanál tejfölt teszek bele a serpenyőbe, elkeverem, és csak utána a tojást.

Fűszert, fokhagymát, snidlinget vagy friss fűszernövényt csak a legvégén kell rátenni.

2017. márc. 17. 05:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

Alapból kevés olajon hagyma + zöldpaprika kell, van amikor kolbász/virsli megy bele. Van, amikor hajában főzött krumplit szeletelek rá, és úgy a tojás... van, amikor a nyers krumplit uborka-gyalun vékonyra szelve rakom bele... ötlet, ami éppen eszembe jut.

Máskor csak símán, a felvert tojásba lisztet-tejfölt, és a hagymára-paprikára azt öntöm...

2017. márc. 17. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Apróra vágott hagymát pirítok,dobok rá szalonnát,utána bele a tojás,só,bors pirospaprika. Trappista sajtot is szoktam beletenni a vége felé,meg néha vékony karikákra vágott lilahagymát. Néha sonkát is kockázok bele,ha nincs akkor virsli karikákat. :)
2017. márc. 18. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!