Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell szódabikarbóna a...

Miért kell szódabikarbóna a savanyúságba?

Figyelt kérdés

2017. júl. 11. 16:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem hallottam róla, hogy kellene bele. De figyelni fogom a válaszokat :)
2017. júl. 11. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
nem kell, kevered a szalicillel
2017. júl. 11. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Nekem van egy tökéletes, hidegen kikeverendő savanyúság lé receptem, abba kell szódabikarbóna. Meg szalicil /vagy na benzoat/ is.

Ha valakit érdekel, megírom.

2017. júl. 12. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves hármas, éngenm nagyon érdekel, de nem hinném, hogy ezzel egyedül vagyok, így nem magánban kérem. Szerintem írd le ide nyugodtan, a témához oldalról úgyis kapcsolódik.


Amúgy csak tippelek, hogy a bikarbonát a savanyúságot szabályozza, mivel enyhén lúgos kémhatása van, valamint illó anyagokat (szagokat, illatokat) és egyes ízeket közömbösíthet. Sok alkalmazása van ennek a szernek, de én se hallottam még róla, hogy savanyúságba is tennék...

2017. júl. 17. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is szívesen elolvasnám, minden receptet gyűjtök, sokat ki is próbálok.

Ha az ember egy recepttel gazdagabb lesz, az csakis hasznára válhat.

2017. júl. 18. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, akit érdekel, írom a szódabikarbónás savanyúság lé receptjét.

Na szóval: egy nagy fazékban, vagy más edényben csináld, mert habzik!

20 dkg cukor / én legalább a dupláját szoktam, mert édesebben szeretem - megkóstolod a végeredményt, hogy neked hogy jobb/

15 dkg só

1/2 l 20 %-os, vagy 1 l 10 %-os ecet

1 csomag szalicil /na benzoát újabban/

3 kávéskanál szódabikarbóna

3 liter víz

Ezt összekevered, hogy a cukor elolvadjon es kész! Az üvegekbe rakod a fűszereket /bors, mustármag, kapor, torma, babérlevél, amit az adott zöldséghez szeretnél/, bele a savanyítani valót, rámered a levet és lezárva mehet a kamrába. Nekem még sose romlott meg! A maradék levet egy üvegben elrakhatod a következő adag savanyúhoz, vagy ha kevés, újabb adagot csinálsz a léből. Aztán a maradékot elrakod /nincs vége, de minden zöldségre jó, hiszen az üvegben fűszerezed/.

Jó befőzést!

2017. júl. 18. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen köszönöm, csak még egy kérdés:) forralt és lehűtött vízzel kell csinálni, vagy sima hideg csapvíz is jó? Nagyon leegyszerűsítené a savanyúság eltevést, ezért nekem nagyon szimpatikus.
2017. júl. 18. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok hogy akkor mennyire lenne tartós....
2017. júl. 18. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Sima csapvízzel keverd be! Évek óta ezzel rakok el mindent, még nem romlott el semmi.

3-as voltam.

2017. júl. 18. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Köszi szépen, aranyos vagy :))
2017. júl. 18. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!