Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért puffad fel a sajt?

Holopel4 kérdése:

Miért puffad fel a sajt?

Figyelt kérdés
Egy hete vettem két kecskét és a fölösleges tejből sajtot igyekszem csinálni. Chy-max nevű oltót használom, szépen meg is alszik, formába teszem az alvadékot, préselgetem és forgatom. Amikor már majdnem minden savó kijött belőle egy mézes üveget teszek rá súlynak éjszakára mert az a legnehezebb abban a méretben, ami nekem kell, reggelre a sajtom lyukacsos, kb. kétszer akkora levegővel/valamilyen gázzal telt. Hol rontottam el ill. mi történik?

#konyha #sajtkésztés
2017. júl. 14. 09:10
 1/1 anonim ***** válasza:
82%

Sehol, ez természetes jelenség.

Laboratóriumi tisztaság kellene ahhoz, hogy ne szabaduljanak fel gázok. Vagy legalább egy nagyon komoly szűrés.

2017. júl. 14. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!