Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vegyes savanyút szeretnék...

Vegyes savanyút szeretnék elrakni télire, de hiába keresem a tartósítószer mentes recepteket. Van valakinek bevált módszere?

Figyelt kérdés
...vagy befőző automatát ajánlanak, vagy borkősavat, szalicilt, Na-benzoátot. Nos, ilyen gépezettel nem rendelkezem, a többit pedig nem szeretném belepakolni, jó lenne az ecet és a cukor is.

2017. júl. 28. 22:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én évtizedek óta tartósítószer nélkül teszem el.

A zöldségeket összedarabolom, ha kell, befüszerezem és egy éjszaka hüvös helyen (pl hütö, kamra) érlelem.

Másnap leszüröm a keletkezett levet, a zöldségeket az üvegekbe teszem.

A léhez hozzáadom a szükséges mennyiségü ecetet, felmelegítem langyosra és rátöltöm a zöldségekre, majd azonnal lezárom csavaros tetövel, és hüvösre teszem.

Így egy évig símán eláll, tovább csak azért nem érdemes tárolni, mert az íze nem lesz már igazi (Egyszer véletlen megmaradt egy üveg, ezért tudom.)

De ez sem volt romlott, nem forrt meg, nem lett penészes, csak "öreg ízü"

2017. júl. 28. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Pofon egyszerű, köszi!:)
2017. júl. 29. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szivesen és sok sikert. Viszont nagyon figyelj, hogy minden eszköz és minde zöldség nagyon tiszta és jó minöségü legyen.
2017. júl. 29. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Egyes!

A receptedhez add meg légyszives a kérdezőnek a liter vízhez adandó só és ecet mennyiségeket, mert a "szükséges mennyiségü ecetet" elég tág fogalom. És a kérdezőnek már 3 hét múlva pezsegni fog az egész hóbelevanc, ha túl keveset tesz bele.

2017. aug. 10. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: literenként/kilónként 1 (csapott) evökanál sót szoktam használni, az ecet viszont kizárólag ízlés kérdése, akár ecet nélkül is eláll. A só lehet valamivel kevesebb (a következö évben), ha túl sósnak lesz a kész savanyúság, de nagyon ez alá nem jó menni.
2017. aug. 10. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Aha! Tehát az a tapasztalatod, hogy a literenkénti csapott evőkanál só simán tartósítja a savanyúságot, és az ecet mennyisége nem befolyásol. Köszönöm, hogy megosztottad velünk!
2017. aug. 11. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pontosítást!:)
2017. aug. 16. 22:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!