Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

A főzős műsorokban miért nincs hal-előkészítés, pikkelyezés, nyúzás? A klasszikus pikkely lekapirgálásán és a kibelezésén túl mikor lehet konyhakésznek, megtisztítottnak nevezni a halat?

Nem rémlik, hogy nagyon mutatnák, pedig a halat elég sokan egyben (fejbekólintva) viszik haza, pláne a pecások. Akkor azt meg is kell ám pucolni, de nem lepődnék meg, ha sokan nem is tudják hogyan kell, (ők a nagy, híres halvisszadobók lehetnek...) vagyis milyen lehetőségek vannak és mikor melyik a legjobb módszer például az istenveréssel bíró törpére, dévérre, pontyra, balinra, süllőre, harcsára, csukára, hogy csak a tradicionális, fogható, magyar felhozatalnál maradjunk. Nem csak 1 féleképpen lehet egy halat a konyhába varázsolni! Nyilván lehetne "gyárban" pucoltat, vagy "pontypatkót" is venni konyhakészen, de ezek messze nem olyanok, és ki tudja honnan valók, ellenben a saját kifogású-pucolású élőhal konyhakésszé varázslásával. A halimádók konyhájában (Fishing and Hunting TV) se nagyon van erről szó, legalábbis én még nem csíptem el olyat ahol a teljes folyamatokat végigmutatják az elkábítástól egészen odáig, hogy pontosan mikor is tekinthető konyhakész-tisztának egy hal.

Keress kérdéseket hasonló témában: hal

 2017. szept. 1. 00:12  Privát üzenet  

A válaszok
https://www.youtube.com/watch?v=4xD3wfp1LAA

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont 2017. szept. 1. 06:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Például a River cottage egyes részeiben van.

Igaz, hogy nem ezek a fajták, de sokan nem ezeket eszik, plusz ha egy halat meg tudsz tisztítani, tudod mindet.


A magam részéről én nem eszem a tavi vagy tenyésztett halakat, semmi olyat, aminek tipikus elkészítési módja kimerül a süssük szanaszét olajban-panírozzuk-tegyük pörköltalapra c. hármasban. A világ halkultúrája ehhez képest sokkal színesebb, hála istennek.


(Gy.k. nem, nem mérgezett halat eszem, igen, pontosan és biztosan tudom ezt, igen, a tengeri vagy folyami hal egészségesebb és nem érdekel más ízlése)



A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont 2017. szept. 1. 09:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#2: Mesélj még a felsőbbrendű ételfogyasztásodról.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont 2017. szept. 1. 12:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

1. Köszi a fugut. piszkosul nem erre voltam kíváncsi... 2. Nem kell válaszolni, ha nem a kérdésre válaszolsz.


Ezek szerint senki nem tudja hogyan kell megtisztítani a halat?



# 4/8Időpont 2017. szept. 2. 10:13 Privát üzenet

Igazából mi a kérdés?

Főzős műsorokban azért nem mutatják a legtöbbször, mert

a. konyhakészen vásárolt halról van szó

b. rohadtul nem érdekes és nem része a receptnek


Ha meg megtanulni akarod hogyan kell csinálni, akkor millió oktató anyag van róla, csak a keresőt kéne használni.



A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont 2017. szept. 2. 10:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Mutass már oktató anyagot légyszi. Mellesleg mikor nevezhető konyhakésznek a hal???

# 6/8Időpont 2017. szept. 2. 14:17 Privát üzenet

Ja, azt eddig nem mondtad, hogy életképtelen vagy.

https://www.youtube.com/results?search_query=hal+pucol%C3%A1sa


"Mellesleg mikor nevezhető konyhakésznek a hal???"

Akkor, amikor bármi más. Elő van készítve, meg van pucolva/tisztítva a főzéshez/sütéshez.



A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont 2017. szept. 2. 14:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

Ennek azért vannak fokozatai. Lehet mondani az ordenáré "előkészítést" is konyhakésznek. Olyat is láttam aki a gerinccel párhuzamosan demózta az irdalást... de jócskán van teljesen barbár demózás is.

# 8/8Időpont 2017. szept. 2. 22:35 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Boroskólának száraz vörösborból és light kólából is hasonló íze lesz mint egy klasszikus változatban, vagy nagy különbségek vannak?
Melyik az 5 legnevesebb szakácskönyv-klasszikus?
Klasszikus francia citromtorta milyen édesítővel? Részletek lent!
Rántott sajtot mivel paniroznak? Valami olyasmit hallottam, hogy nem a klasszikus liszt-tojás-prézli, hanem sűrű palacsintatésztában forgatják meg s utána azt prézliben.
Van jó saslik recept előzetes hús pácolás és előkészítés nélkül?
Hogy kell csinálni a klasszikus citromos teát?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!