Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A főzős műsorokban miért...

A főzős műsorokban miért nincs hal-előkészítés, pikkelyezés, nyúzás? A klasszikus pikkely lekapirgálásán és a kibelezésén túl mikor lehet konyhakésznek, megtisztítottnak nevezni a halat?

Figyelt kérdés
Nem rémlik, hogy nagyon mutatnák, pedig a halat elég sokan egyben (fejbekólintva) viszik haza, pláne a pecások. Akkor azt meg is kell ám pucolni, de nem lepődnék meg, ha sokan nem is tudják hogyan kell, (ők a nagy, híres halvisszadobók lehetnek...) vagyis milyen lehetőségek vannak és mikor melyik a legjobb módszer például az istenveréssel bíró törpére, dévérre, pontyra, balinra, süllőre, harcsára, csukára, hogy csak a tradicionális, fogható, magyar felhozatalnál maradjunk. Nem csak 1 féleképpen lehet egy halat a konyhába varázsolni! Nyilván lehetne "gyárban" pucoltat, vagy "pontypatkót" is venni konyhakészen, de ezek messze nem olyanok, és ki tudja honnan valók, ellenben a saját kifogású-pucolású élőhal konyhakésszé varázslásával. A halimádók konyhájában (Fishing and Hunting TV) se nagyon van erről szó, legalábbis én még nem csíptem el olyat ahol a teljes folyamatokat végigmutatják az elkábítástól egészen odáig, hogy pontosan mikor is tekinthető konyhakész-tisztának egy hal.

2017. szept. 1. 00:12
 1/8 anonim ***** válasza:
2017. szept. 1. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
27%

Például a River cottage egyes részeiben van.

Igaz, hogy nem ezek a fajták, de sokan nem ezeket eszik, plusz ha egy halat meg tudsz tisztítani, tudod mindet.


A magam részéről én nem eszem a tavi vagy tenyésztett halakat, semmi olyat, aminek tipikus elkészítési módja kimerül a süssük szanaszét olajban-panírozzuk-tegyük pörköltalapra c. hármasban. A világ halkultúrája ehhez képest sokkal színesebb, hála istennek.


(Gy.k. nem, nem mérgezett halat eszem, igen, pontosan és biztosan tudom ezt, igen, a tengeri vagy folyami hal egészségesebb és nem érdekel más ízlése)

2017. szept. 1. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
#2: Mesélj még a felsőbbrendű ételfogyasztásodról.
2017. szept. 1. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Köszi a fugut. piszkosul nem erre voltam kíváncsi... 2. Nem kell válaszolni, ha nem a kérdésre válaszolsz.


Ezek szerint senki nem tudja hogyan kell megtisztítani a halat?

2017. szept. 2. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Igazából mi a kérdés?

Főzős műsorokban azért nem mutatják a legtöbbször, mert

a. konyhakészen vásárolt halról van szó

b. rohadtul nem érdekes és nem része a receptnek


Ha meg megtanulni akarod hogyan kell csinálni, akkor millió oktató anyag van róla, csak a keresőt kéne használni.

2017. szept. 2. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Mutass már oktató anyagot légyszi. Mellesleg mikor nevezhető konyhakésznek a hal???
2017. szept. 2. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

Ja, azt eddig nem mondtad, hogy életképtelen vagy.

https://www.youtube.com/results?search_query=hal+pucol%C3%A1sa


"Mellesleg mikor nevezhető konyhakésznek a hal???"

Akkor, amikor bármi más. Elő van készítve, meg van pucolva/tisztítva a főzéshez/sütéshez.

2017. szept. 2. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Ennek azért vannak fokozatai. Lehet mondani az ordenáré "előkészítést" is konyhakésznek. Olyat is láttam aki a gerinccel párhuzamosan demózta az irdalást... de jócskán van teljesen barbár demózás is.
2017. szept. 2. 22:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!