Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kukoricakrémleves milyen...

Kukoricakrémleves milyen kukoricából és milyen turmixszal érdemes csinálni? Mirelit vagy konzerv?

Figyelt kérdés
Én mirelittel csináltam és botmixerrel, de a mixerből csimbókokban lógott a kukorica héja, ami összegyűlt. És a levesben is voltak hasonló csimbókok, ami így nem jó

2017. szept. 16. 11:37
 1/7 anonim válasza:
56%
A kukorica hejjat az ipari turmix se daralja ossze rendesen. Lehet kapni szorbet keszto gepet par ezer ft-ert, amibe a fagyasztott gyumolcsot kell tenni. A fagyasztott allapotban levo kukoricat kb csak azzal tudod rendesen pepesiteni. Felengedes utan haztartasi eszkozokkel szerintem nem lehet.
2017. szept. 16. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A mirelitet meg kell párolni kevés vajon,felengedni kevés vízzel és, ha teljesen puha akkor lehet botmixeerezni.

ha tejszínnel csinálod, csak a már sima állagú krémlevesbe tedd.

Konzervvel egyszerűbb, mert az már puhára van főzve gyárilag.

De az is lehet, hogy a botmixered nem túl jó minőségű, és nem pépesít simára.Ilyenkor praktikusabb a 4 élű turmixgép, akkor tökéletes lesz a selymes, krémes állag.

2017. szept. 16. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
én elég sokat főztem, előttem szóló mondta, hoyg az ipari se viszi, akkor neked hogyhoyg vitte?
2017. szept. 16. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kevés folyadékot teszek a kukoricához, és botmixerrel leturmixolom, nekem sikerült még eddig, persze sosem lesz annyira krémes,mint egy cukkini krémleves.

Esetleg át lehetne szűrni.

2017. szept. 16. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy túlfőzted, mert , akár a borsó, a kukorica is visszakeményedhet.

Ezért kell kevés zsiradékon megpárolni,a fagyos enged annyi vizet, ami elég neki. Ha puhára párolódott, fel lehet engedni, de már nem szabd tovább főzni.

de az is lehet, hogy valami öregen lefagyasztott kukoricát fogtál ki, vagyis nem csemege volt.

2017. szept. 16. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 mobidick ***** válasza:
100%
Lehet, hogy megköveztek, de én így készítem: fagyasztott kukoricát párolom (semmi vaj) kevés vízzel. Amikor puha botmixerezem (egy olcsó nonémmel). Ha szükséges felengedwm még kevés forró! vízzel és ÁTTÖRÖM sűrű szövésű műanyag szűrőn. Elég macerás, de így nem marad benne héj. Lehet, hogy kétszer is végig kell csinálni az áttörős procedurát. A léből teszek mindig hozzá egy keveset, hogy képlékenyebb legyen. Ha kész, jöhet a befejezés. Mi kicsi borssal, tejszínnel szeretjük. Csipet sót is elbír, kiemeli a kukorica édes ízét. Utána jöhet a tejszín, azt már a gázon melegítés közben keverem bele. Jó étvágyat. Soha nem tudok eleget készíteni, a család és a barátok is imádják.
2017. szept. 18. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Szűrd át.
2017. szept. 18. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!