Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Krémlikőrt szeretnék gyártani,...

Krémlikőrt szeretnék gyártani, meddig állna el a tejszínes-tejes variációs likőralapos cuccom, ha elkészíteném a héten, szerintetek? Esetleg, ha tartós termékkel próbálkozom, az milyen összhatású lesz és meddig áll úgy el?

Figyelt kérdés
Még 1-1,5 hét mire az alkoholt hozzá tudnám önteni az elkészített alaphoz, ennek az elkészítési módnak lenne így alapjáraton értelme, vagy várjak, amíg a pia is meglesz hozzá..? Egyetemista lévén kevés időm van, főzni, ajit készíteni pláne, így nagyon örülök, mert most mégis lenne egy picinyke, és likőrben gondolkodtam, csak hogy a jó minőségű és már megvásárolt piám otthon van (300 km-re tőlem) a hűtőszekrényemben, nyílván nem szeretnék emiatt újabban alkoholt vásárolni, ami plusz kiadás lenne ill. bóvlival sem szeretném elrontani az egészet. Előre is köszönöm a válaszokat a háziasszonyoktól és a tanácsokat az alkoholguruktól!

2017. okt. 11. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Várj, mert az alkohol tartósítja a krémlikőrt.

A tartós tennék, tejszínnek, mindig van mellékíze, ezzel is el lehet rontani, így ezt sem javaslom.

2017. okt. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Csak akkor készítsd el, amikor már meg lesz az alkoholod is.Akkor csinálhatod tartós tejszínből is, semmilyen mellékíze nem lesz, úgy is ízesíted még valamivel- gondolom-.Bár az alkohol tartósít, de a tejalapú likőröknél jobb egy plusz biztonsági tényező.

Hosszú tárolásra ne számíts, mert a gyári krémlikőröket is felbontás után hamar el kell fogyasztani.

2017. okt. 11. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


Hetekig eláll, írják.

2017. okt. 11. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, várok így az elkészítéssel!:)

További szép napot!

2017. okt. 11. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy krémlikőr - ha likőrhöz méltó szeszfoka van - nem romlik meg, mégis idővel élvezhetetlenné válik.

Egyrészt a zsírok, olajok avasodhatnak benne. Másrészt az aroma anyagok a levegő oxigénjének hatására átalakulnak, és nem csak az ízélmény csökken, de kellemetlen ízek is megjelenhetnek az oxidáció hatására. De ez hetek, vagy hónapok kérdése...


De mindenképpen csak ha az alkohol már megvan, akkor érdemes a készítésbe belefogni.

2017. okt. 11. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!