Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi rontottam el hogy a resztel...

Mi rontottam el hogy a resztelt sertés máj kemény lett és izetlen?

Figyelt kérdés
A szaftja megfelelően fűszeres.

2018. jan. 7. 11:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%

Megsóztad?

Vizet tettél hozzá?

Sokáig főzted?

Ha egyiket sem, akkor sertés, vagy marhamáj esetén öreg lehetett az állat.

Ezek mind lehetnek az okok.

2018. jan. 7. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
42%

Amikor átforgattad a hagymán egészen fehéredésig, rá a törtpaprika + annyi víz, hogy ne egészen lepje el.

Sózni csak a tányérban!

Amikor felforrt, néhányszor átkavarod, és utána már a fakanállal kezdheted, hogy 1-2 vastagabb darabot elvágsz, és ha még véres a közepe, akkor főzöd még. Abban a percben, ahogy már belülről is barna, és nem piros!! elzárod alatta, mert minél tovább főzöd, annál keményebb lesz.

2018. jan. 7. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:

Megsóztam még a főzés elején.

Öntöttem vizet hozzá különben odaég. Elég vékony falú az edény.

2018. jan. 7. 11:25
 4/18 anonim ***** válasza:
76%
Vizet csak akkor szabad hozzátenni, ha már a máj mindkét oldala megsült/megfőtt, akkor is csak egy minimálisat, hogy legyen sűrű zaftja, de ne vízben ússzon.
2018. jan. 7. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Májat TILOS sózni, csak amikor már készen van! ... kivéve, ha csizmatalpat akarsz készíteni.:)
2018. jan. 7. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
61%

Látom megjöttek a szakácszsenik, akik lepontoztak, mert azt írtam, hogy a májat csak akkor sózzuk, amikor készen van.

Hát tudjátok, nekem édesmindegy, hogy ki és mit kotyvaszt otthon, lényeg, hogy az enyém puha és jóízű!:D

2018. jan. 7. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
Ha csak akkor sózom amikor kész van nem lesz izetlen maga a máj.?
2018. jan. 7. 13:34
 8/18 anonim ***** válasza:
62%

kedves Kérdező a 7-es kérdésedre:


Nem a te megsózott májad kemény és ízetlen?

De!

Na látod!

De ha nekünk nem hiszel, itt van Magyarország egyik legnagyobb netes szakácsa, higgy legalább neki!

[link]


és itt egy recept, (amiben szintén leírják, hogy nem szabad sózni!) ráadásul vizet sem kell rátenni!

De te tehetsz, amikor már teljesen készen van, max 1dl-t.

Ha neked vékony a lábasod, akkor használj lángelosztót és kisebb lángot, akkor nem fog leégni!

Mindent csinálhatsz, csak ne pontozd le akik értenek is a főtéshez és segíteni akarnak neked!

[link]

2018. jan. 7. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Ne haragudj kérdező, de tényleg röhejes vagy! Elcseszel egy ételt, faggatódzol az okáról és aki elmondja, hogy hogy is kellett volna helyesen csinálnod, azt lepontozod, mert nem úgy csinálja ahogy te!
2018. jan. 7. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es válaszoló. Én egyetlen választ sem pontoztam se le, se fel, már csak azért sem mert nem értek egyet a válaszok pontozásával. Van helyes válasz és van hibás válasz- ez objektív dolog. Hogy valakinek tetszik vagy nem tetszik a valóság és az igazság az az ő dolga de nem kellene másokat megtéveszteni a pontozással.

Tudom hogy nem hiszed el, de ez van és köszönöm a válaszodat.

2018. jan. 7. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!