Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántott camembert. Le kell...

Rántott camembert. Le kell szedni róla?

Figyelt kérdés
Le kell szedni róla a penész réteget vagy nem? Panírozás előtt.
2018. jan. 9. 09:42
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem...
2018. jan. 9. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem rántott sajtként eszed, akkor leszeded róla?
2018. jan. 9. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Isten őrizz ! Az egyik lényege a külső fehérpenész.
2018. jan. 9. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell leszedni. De ha igazán finomat szeretnél akkor töltsd meg áfonyával vagy dióval a sajtcikkeket.

Így szoktam készíteni. A sajt szeleteket vágjuk félbe de ne vágjuk át teljesen tegyünk bele 2-3 szem áfonyát majd egy másik szelet sajtba a pirított diószemet. Csukjuk össze a sajtot és kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne látszódjon ki a az áfonya vagy a dió a sajtból. A panírral is tudsz egy kis + ízt bele adni. A zsemlemorzsába keverj el darált diót. Panko morzsába is forgathatod.

2018. jan. 9. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Képzeld kettes, nem szoktam nem rántottként enni ezt a felé sajtot!


Köszi a válaszokat.

2018. jan. 9. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szabad leszedni róla, az adja az íze egy jelentős részét.

Nemespenész, direkt emberi fogyasztásra.

2018. jan. 9. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fehér nemespenész, amivel árulják, azt ne szedd le, ha más színű, attól szabadulj meg. Ez utóbbi esetben inkább az egész sajttól. :)


Nem kell leszedni.

2018. jan. 9. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 emzeperiks ***** válasza:
100%

Röviden: nem, isten ments!

A (ki)rántás, mint eljárás (nem a barna, fehér vagy egyéb rántásról van szó!) oljban-zsírban való viszonylag gyors kisütést takar.

A panír, pedig az a kulimász, amiben megforgatjuk a sütendő akármit. Ez nagyon sokféle lehet.

Sajtot (akár camembert, akár más) javasolt duplán panírozni, azaz egy kicsit tartósabban és vastagabban. Így jobban megmarad a sajt egyben, kevésbé folyik ki stb.

Elvben lehet sütni is a „rántott” ételeket, csak az így nem rántott, hanem valami más. Mert pont a kontakt közeg hiányzik (olaj-zsír).

2018. jan. 10. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!