Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szuvidolás, Sous Vide?

Szuvidolás, Sous Vide?

Figyelt kérdés
Van egy villany tűzhelyem, be lehet állítani 50-60-70 fokokra is. Ha a már levákuumozott húst/zöldséget stb.. berakom a megfelelő hőmérsékleten és alá csapok egy nagy tepsi vizet (párologj!) annak működnie kéne mint szuvidolás? Ha működik, a vákuum csomagot a vízbe, vagy fölé a rácsra tegyem?

2018. jan. 29. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2018. jan. 29. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Miért?
2018. jan. 30. 07:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Mert a Sous Vide-hez folyamatos, stabilan tartott vízhőmérséklet kell.

A tűzhelyed sütő része se nem stabil, se nem tudja a vizet elég gyorsan felmelegíteni és szinten tartani.

2018. jan. 30. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
Ehhez nekem egy 350000-res sütőt kellett vennem :D
2018. jan. 31. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Elméletileg működhet a dolog.

- De ehhez szerintem inkább olyan húsrészeket válassz, ami több kötőszövetet tartalmaz. Ezeket hosszabb ideig kell hőkezelni, picit magasabb hőfokon, mint egy sztéket.

- A vizet, amelybe alámeríted a húst, melegítsd elő egy tűzhelyen a kívánt hőmérsékletre.

- A sütőt is melegítsd elő a kívánt hőfokra.

- A húst pedig fűszerezés, előpirítás után egy kis zsiradékkal együtt tedd egy szuvidálható vákuumtasakba, és azt vákuumozd le

- Mehet az élőmelegített vízbe. A víz fedje el teljesen a húst (vagy amit szuvidolni szeretnél) és mehet be az egész a sütőbe

2020. jan. 5. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Én el tudom képzelni, hogy működik, de nem igazán ajánlanám.

Szerintem jóval több energiát (áram, gáz) vesz fel a tűzhely, mint hogy konkrétan sous vide rúddal dolgoznál, így nem hiszem, hogy gazdaságos lenne ezt a megoldást választani.

2021. júl. 4. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!