Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csak beképzelem, vagy tényleg...

Csak beképzelem, vagy tényleg más ízű a héjában főtt burgonya?

Figyelt kérdés

Nekem sokkal jobban ízlik héjában főve, mintha nélküle főne.

Ha valóban így van és nem placebo, akkor mi az oka ennek? A héja adna neki ízt?



2018. máj. 3. 01:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

valamelyik zacskós krumplira - talán aldi-s de magyar beszállítótól - rá van írva hogy több vitamin lesz benne ha héjában főzik meg, és jobb az íze.


Szerintem pont rosszabb az íze ha héjában van főzve, de lehet anno nem mostam meg vagy nem tudom.

2018. máj. 3. 02:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen, azt valamiért különösen emlegetik mindenütt, hogy alaposan meg kell mosni főzés előtt, nem maradhat rajta semennyi föld.

2018. máj. 3. 02:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a héja benntartja az ízeket, nem főnek ki a vízben, én is úgy szeretem.
2018. máj. 3. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg más az íze.
2018. máj. 3. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is finomabb héjában főzve, mert az ízek, ásványi anyagok,vitaminok, benne maradnak a burgonyában, és nem öntöd ki főzővízzel.

A legfinomabb szerintem a héjában sült burgonya vajjal, vagy kacsazsírral.

2018. máj. 3. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hú, de megkívántam egy kis petrezselymes újkrumplit, rántott hússal, salátával! Az is csak héjában jó.
2018. máj. 3. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

Igen, más az íze, mert nem fő ki belőle a cucc.

A sült krumpli is más ízű, mert ott se oldódik ki az olajban az íze.

2018. máj. 3. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Legközelebb a sütőbe, egy tepsiben, egészben, héjastól dobj be pár egyforma méretű krupmlit. Na úgy lesz az igazi.
2018. máj. 3. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy más!

Ha felkockázod, úgy főzöd, akkor sok jó íz kifő belőle, főleg ha bő vízben főzöd.


Héjában más, szerintem jobb. Nem az ad ízt, az csak benttartja azokat.

És nem fontos megmosni előtte, csak akkor, ha olyan fajtát főzöl, aminek a héját meg is szokták enni... De amit megpucolunk, ott mindegy, pusztán kényelmesebb, ha nem földes, hanem tiszta, amit pucolni kell majd...


A héjában sült is fini amúgy!

2018. máj. 3. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is jobban ízlik héjában főve, nem hinném, hogy csak beképzeled. Héjastól főzve, főzés után másabb állaga marad, több ízanyagot megőriz. Mellesleg a főtt krumpli héja is finom, ha nem idegenkedsz tőle, szinte kizárólag csak tört krumpliban hagyom ki a héj megevését.
2018. máj. 3. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!