Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell megmosni a rizst?

Miért kell megmosni a rizst?

Figyelt kérdés

Ha belegondolunk, hasonlóan kalászokban terem , mint a búza.

A búzát vajon megmossák a lisztté őrlés előtt ?



2018. máj. 5. 17:29
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
A kemenyitot es a kozekeveredett szemetet tavolitod el.
2018. máj. 5. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Én nem szoktam megmosni. Úgy kevésbé ragad össze, azért szokták.
2018. máj. 5. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell.
2018. máj. 5. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Én se szoktam megmosni.
2018. máj. 5. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell, soha nem mosom meg.
2018. máj. 5. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Én sem mosom meg, de már több helyen olvastam, hogy megmossák, máshol meg egyenesen tiltják a megmosást.
2018. máj. 5. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
ez egy ilyen berögződött szokás régről, mint mikor még 20-25 éve kiborították a rizst felhasználás előtt az asztalra és kiválogatták belőle a rossz szemeket. van aki a tésztát sem öblíti le miután kiveszi a főzővízből
2018. máj. 5. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Ha szosz kerul a tesztara, nem kell leobliteni, jobban tapad ra. A salataba kerulo tesztat kell leobliteni.
2018. máj. 5. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy malomban dolgozom Angliában. Elmondom, mit teszünk a búzával őrlés előtt. Először egy 10 lépéses tisztítással kivesszük belőle az oda nem való dolgokat, szalmaszár, kövek, más növények maradékai, a por nagyja. Ezután felgőzöljük, és kipattintjuk belőle a csírát, ez külön megy feldolgozásra. A gőzölés eltávolítja a maradék port, visszahűtjük és addig szárítjuk, amíg el nem éri a kellő nedvességtartalmat. Ezután megy az örlőbe, először lejön róla a maghéj, vagyis a korpa, majd megőröljük a fehér belsejét. Ezután vagy fehér lisztként megy ki, vagy korpát adott arányban visszakeverve jön létre a teljes kiőrlésű liszt. Ennyi. Vagyis tévedés, hogy a teljes kiőrlésű liszt az, amikor a teljes magot megőröljük. Ha így lenne, akkor a maghéj vastagságától függne a kész liszt minősége. Szigorú, tizedszázalékos szabályok vannak erre, hiszen a kész kenyér minősége nem változhat semennyit.
2018. máj. 16. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mustafa33 ***** válasza:
Ha ragadósra akarod ne mosd. Ha pergősre, akkor 7 vízben mosd.
2018. máj. 30. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!