Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az étkezési keményítőt hogyan...

Az étkezési keményítőt hogyan kell használni?

Figyelt kérdés
Gyümölcsöntetet szeretnék készíteni, de nem akarom a gyümölcsöt magát főzni, kivit, mert az a tapasztalatom, hogy főzve rossz az íze, de lehet, hogy csak én vagyok béna. A gyümölcsöntetet szeretném sűríteni, arra gondoltam, hogy étkezési keményítőt használnék hozzá. Ezt lehet úgy, hogy a gyümölcs összeturmixolva, hozzá cukor és étkezési keményítő? Vagy a sűrítő hatáshoz mindenképpen melegíteni kell egy kicsit? Előre is köszönöm a válaszokat, kezdő "konyhaművész" vagyok :D

2018. jún. 27. 23:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A keményítőt forráspontig kell melegíteni, csak így fejti ki sűrítő hatását, de ha sokáig forralod el is veszíti azt.
2018. jún. 28. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Keményítő helyett zselatint ajánlanék, de pont a kivivel összevesznek. A többi gyümölccsel jó páros.

Még úgy tudnám elképzelni, hogy a gyümölcslevet felforralod, keményítővel besűríted, és csak miután kihűlt, akkor teszed bele a nyers gyümölcsöt.

2018. jún. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor valahogy úgy fogom csinálni, hogy ne a gyümölcsöt kelljen főzni, hanem mondjuk valami egyéb levet sűrűsítek és csak utána adom hozzá gyümölcsöt, köszönöm.
2018. jún. 29. 19:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!