Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Spagettiszószhoz kell rántás,...

Spagettiszószhoz kell rántás, hogy besűrűsödjön?

Figyelt kérdés
Vagy megvárjam, amíg eléggé elforr a (házi) paradicsomszósz leve?

2018. jún. 30. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bele
2018. jún. 30. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

A spagettimártást eredetileg legalább 3-4 óráig illet fözni, hogy besürüsödjön.

A rántás csak tönkretenné az ízét is és teljesen fölösleges.

2018. jún. 30. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell várnod amíg besűrűsödik.
2018. jún. 30. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
13%
Vannak tejszínes spagettiszószok amit pl habarással sűrítenek, ezt alapul véve, én vagy kukoricakeményítőt vagy lisztet szoktam tenni a paradicsomosba is. Jobban tapad a tésztára, és nem lesz vizes állagú.
2018. júl. 1. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:03-as: semmiféle spagettiszószhoz nem használnak habarást, lisztet vagy keményítöt, ezt csak azok teszik, akik nem tudnak fözni.

A tésztára meg végképp nem kell liszt/keményítö, ha normálisan fözöd és nem öblíted le - mert azt nem illik -, akkor megtapad rajta a mártás minden lisztezés nélkül is.

2018. júl. 1. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
# 5 a por állagú spagettiszószokban is van keményítő
2018. júl. 1. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

"a por állagú spagettiszószokban is van keményítő"


Persze, csak annak semmi köze a normális spagettiszószokhoz!


A por alakú pörköltalapban meg halászlében is van - akkor szerinted a pörköltbe is kell????

2018. júl. 1. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
29%
valószínűleg nem kell, de nekem pl. gondot okozna egy pörit besűríteni, bár látszik nem vagyok nagy konyhatündér ha legtöbb mindent poros alapokból főzök
2018. júl. 1. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Alacsony lángon, sokáig (akár több órán át) kell főzni, akkor besűrűsödik.
2018. júl. 13. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!