Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nyári alma tartósítás fagyaszt...

Nyári alma tartósítás fagyasztás nélkül?

Figyelt kérdés

Kaptam 25 kg nyári almát, amit valahogy tartósítani szeretnék, de a fagyasztóban nincs hely.

A párommal ketten vagyunk, ezért ezt rövid idön belül megenni nem lehet, másnak adni sem tudjuk, és süteménybe is csak keveset tudok elhasználni.

Nem tudom, mit lehetne vele csinálni és föleg, hogyan?

Nagyon megköszönném, ha segítenétek, tényleg bevált ötletekkel.



2018. júl. 8. 19:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Keszits befotett vagy lekvart belole
2018. júl. 8. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez rendben, de azért 25 kg rengeteg, föleg, hogy én nem eszem ezeket, a párom meg egyedül élete végéig ezt eheti akkor!

Ezért érdekel más ötlet is, pl süteménybe tölteléknek vagy egyéb nem közismert módszer.

2018. júl. 8. 19:32
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
sózás, ezüst esetleg.
2018. júl. 8. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Reszelt alma télire, üvegben, cukor és tartósítószer nélkül


[link]

2018. júl. 8. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

KÖszi, ez jónak hangzik, te kipróbáltad már?

Régebben olvastam hasonló receptet, de sokan írták, hogy megromlott, nem lett jó, ezért nem mertem kisérletezni vele.

2018. júl. 8. 20:34
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Én is a befőttet tudom mondani.

Akármit csinálsz belőle, egyszer meg kell enni. 25 kiló nem olyan sok, ha nem azonnal kell enni, hanem elteszed... OK, hogy ez csak alma, de az alma sokoldalú. Az én kertemben rengeteg gyümölcsfa van és elfogy, igaz, ehhez nem árt egy gyümölcskedvelő ember, aki mennyiségben tudja enni (én kevés gyümölcsöt eszem, de 1-2 kiló alma sütibe hipphopp elmegy sokaknak. igaz, nyáriból még nem próbáltam ilyesmit, de nyilván működne).


Tavaly tettem el almát (nem nyárit), mert mindig veszünk sok ládával és az egyik gyorsan romlott. Csak úgy magában enni a reszelt befőtt almát is remek volt, de sütibe is raktam. Sokféle sütibe jó, kevertek, rétes, piték...

2018. júl. 8. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Te is eszerint tetted el a reszelt almát, ami a linkben van?
2018. júl. 8. 20:39
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

Az én reszelt almám kuktás. Mindig, mindent kuktás módszerrel teszek el, tipikusan csak a növényt/gombát teszem az üvegbe, semmi mást, forrás után 15 perc. Nem szokott megromlani, főleg a gyümölcsök nem, de a zöldségek közül is csak a cukkini nem bírta.

A víz és cukor nélküli gyümölcsbefőttjeimet nagyon szeretem, nincs, ami felhígítsa a finom ízt :)

2018. júl. 8. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Ez érdekes ötlet, erröl eddig így nem hallottam!
2018. júl. 8. 20:54
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Igen én minden évben teszek el a belinkelt recept alapján.

Az eredetileg a receptet egy öreg szakácskönyvben olvastam.

Fontos hogy az üvegek és a tetők is sterilek legyenek.

Ha bizonytalan vagy, minden 5 kg lereszelt almához keverj, 0,5 dl rumban feloldott 1dkg nátrium benzoátot.

2018. júl. 8. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!