Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagy mennyiségű almából mit...

Nagy mennyiségű almából mit csinálhatnék még?

Figyelt kérdés

Könyökömön jön már ki az alma, de ha nem használom el, hamar megrohad...


Van érett nyári alma többféle, de zölden lehullott téli is, ami igazából már ehető, mert nem savanyú...


Tettem el pépet befőttesüvegben, de nem akarok többet. Reszelve fagyasztottam, de tele a hűtő.

Esszük nyersen és ételekhez is, de a pitén keresztül a fordított almásig minden előjött már.


Mit lehetne még? Amibe sok kell....?

Szívesen innám a levét, de nincs gyümölcsprésem....


Van valakinek ötlete?



2018. aug. 3. 07:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Pálinka. :-)
2018. aug. 3. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ruházz be egy gyümölcscentrifugára, ha ennyi a termésed!

Egyszer kell csak megvenni.

...vagy pálinka.

2018. aug. 3. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Svéd Alma

2 kg almát meghámozunk, közepes kockákra vágjuk.

A jénai tálat kivajazzuk, az almák egy részét elszórjuk benne. Az almák tetejére kristálycukrot szórunk.teszünk. rá vaj darabkákat. Babapiskóta vagy háztartási keksz darabokat tördelünk Megszórjuk vele az almákat. Ezt több rétegeben tesszük a jénaiba. Sütőbe tesszük és kb 30-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült vaníliasodót teszünk a tetejére majd tejszínhabot.

Melegen és hidegen finom.

2018. aug. 3. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Hű ez a svéd alma tetszik! Bár hasonló jellegű a sült almához, de egy más és jó verzió, kösz!


Pálinka vazze....! :)

2018. aug. 3. 08:21
 5/13 A kérdező kommentje:

Gyümölcscentrifugára vagy ilyesmire meg még azért nem ruháztam be, mert a turmixgéptől kezdve az aprítókig szeretnek nálam tönkre menni, vagy legalábbis hamar túlmelegedni.


Na most mivel nekem tényleg sok az almám, és gyakran használnám, továbbá annak ellenére, hogy nem savanyúak, azért igen kemények.... A gépnek strapabírónak kell lennie. É


És nem ismerem ezeket a gépeket, nem tudom milyen lenne jó, ami megbízható és nem fullad le néhány használat után....


Gyümölcscentrifugáról is hallottam már rossz véleményeket, hogy nem is azt érdemes venni, hanem gyümölcsprést, meg így és úgy.... Teljesen sötétben tapogatózom...

2018. aug. 3. 08:26
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Házi almabort(cider) is lehet csinàlni, ha szépen palackozod ajàndéknak is jó.
2018. aug. 3. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Van a neten olyan amerikai palacsinta, amibe alma kell reszelve, esetleg azt.
2018. aug. 3. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
2018. aug. 3. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
62%

Almalekvár üvegbe, tartósítószer a két sor celofán közé, mehet a száraz dunsztba, polca, akár több évre is eláll.

De szokták répával, sütőtökkel (majd nem sokára jön már az is) is összefőzni lekvárnak.

2018. aug. 3. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
26%
Pálinka a legjobb :) de aszalni is kitűnően lehet. Az aszalt almával meg beágyazod a pálinkádat és igen finom nedű lesz belőle.
2018. aug. 4. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!