Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Átlagosan mennyi idő alatt fő...

Átlagosan mennyi idő alatt fő meg fél kiló lencse?

Figyelt kérdés
Külön főzöm a füstölt Kolozsvári szalonnát (szeletelve) - ez volt itthon, nem füstölt lapocka
2018. szept. 1. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Mi köze a lencsének a szalonnához? :D
2018. szept. 1. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Eredetileg füstölt oldalassal lett volna (vagy füstölt csülökkel) - de egyik sem volt, és már a múltkor egyszer is helyettesítettem füstölt kolozsvári szalonnával és a végén karikáztam bele virslit -és nagyon fincsi lett. Most ismét úgy csináltam (ffi 60)
2018. szept. 1. 11:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem áztatom be előre, csak nagy szemű (van apró is, az pocsék) lencsét veszek és forrástól számítva maximum félóra.
2018. szept. 1. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Én sem áztattam be - az én lencsém nem tudom, nagyszemünek számít-e (szerintem inkább nem) - csak az van ráírva, hogy étkezési lencse és főztem másfél óránál is többet - és szerintem jól szét is főztem. Nem baj - nekem így is jó lesz (sajna, csak magam vagyok). Az íze biztos finom lesz - a füstölt kolozsvári szalonna és a virsli miatt is. Bár - én csak a natúr lencsefőzeléket is szeretem. Egyszer megkóstoltam főzés közben - mikor még nem volt benne semmi - és raktam is ki egy kis tányérral - torkoskodás céljából...
2018. szept. 1. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked ízlik az a lényeg!:)

Én felteszem sóval, babérlevéllel a félkiló lencsét (lehetőleg füstölt lében)teszek bele egy finomra vágott vöröshagymát és nyomok bele 3-4 gerezd fokhagymát, de ha ez nem elég, menet közben tehetsz még hozzá.

Amikor megfőtt (mondom, félóra, de kóstolsz közben egy pár szemet) tejfölösen behabarom, de van aki berántja.

Innentől kezdve ízlés dolga, hogy teszel e bele pici cukrot, ecetet és mennyit. (Van aki mustárt tesz bele, én azt nem szeretem a lencsében)

2018. szept. 1. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
....de, szerintem főleg azért, mert éhes lehettem...
2018. szept. 1. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Az éhség jó szakács, de azért a lencse is igen finom :) Én agyonfőzve szeretem, mi mindig kuktában készítjük, félórát biztos kap, lehet, hogy többet is. Kb. annyit kap, mint a sokkal nagyobb szemű, beáztatott bab, de az nem is lesz mindig egységesen puha, a lencse viszont mint az álom, vajpuha :D KIs füstölt sajt, tejföl, mustár, mmmm. Húst ritkán eszem.
2018. szept. 1. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
A6-os számú hozzáfűzésem még a 4-es -hez tartozik, vagyis a félkész állapotban történt torkoskodásom hátterében az éhes állapotom lehetett - az, hogy finom, mindenképpen "megáll" - vagyis nem (csak) azért éreztem finomnak, mert éhes voltam - hanem attól független is finom...
2018. szept. 2. 09:18
 9/10 A kérdező kommentje:
És, a nagyszemű lencsét hol lehet venni. Szerintem eddig én csak kisszeművel találkoztam. Igaz, Spar - meg ilyen helyeken szoktam venni (fél kilós zacsikban van)(?)
2018. szept. 2. 09:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, a hús nélküli verziót majd én is kipróbálom.
2018. szept. 2. 09:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!