Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Feketeribizli lét szeretnék...

Feketeribizli lét szeretnék késziteni gyümölcscentrifugával, eltevésre. Mézzel édesiteném. Kell-e bele citromsav vagy nátriumbenzoát?

Figyelt kérdés

2018. szept. 6. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy, is!
2018. szept. 6. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Citromsav nem kell, mert így is elég savanyú, benzoát ajánlatos.
2018. szept. 6. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
38%

Én mindig natúr (esetleg pici xilittel) teszek el mindent, a gyümölcsleveket is, kuktában. Nagyon jól bevált.

Szárazdunszttal óvatosabb vagyok, de abba se teszek tartósítót soha, működik az is, amikor megkísérlem (olyanoknál, amiket úgyis főzni kell. a kuktába nyers dolgokat teszek).

2018. szept. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Honnan veszel szeptemberben feketeribizlit?


A kérdésre válaszolva citromsavat nem kell bele tenni.

Nátrium benzoát kell bele, de ezt mielőtt a gyümölcslébe tennéd, kevés forró vízben oldjad fel, mert a hideg folyadékban nem fog feloldódni.

2018. szept. 6. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
67%
Na benzoátot semmibe se tennék. Olvass róla. Ha sok ribizlilevem lenne lefagyasztanám. Vagy cukorral forralnám, a lekvár se romlik meg.
2018. szept. 6. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!