Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Begyúrtam a tésztát reszelt...

Begyúrtam a tésztát reszelt tésztához, de nem lehet reszelni, olyan puha. Mit rontottam el?

Figyelt kérdés

30 deka liszthez 3 tojás, és egy pár csepp víz, így írta a recept.

Már egy órája szárítom, de még mindig nem reszelhető.

Ez lenne ma az ebéd, mert semmi nincs itthon.


2018. szept. 16. 11:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is víz egyáltalán nem kell bele, másrészt a lsiztek sem egyformák.

Gyúrj bele még annyi lisztet,amennyit csak tudsz, akkor jó, ha alig gyúrható, olyan kemény!

2018. szept. 16. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Osszegyurtam, alig allt ossze, de reszelni nem lehet
2018. szept. 16. 12:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tettél bele még pluszban lisztet és gyúrtad elég ideig (sima, kissé fényes gömb lett belőle?) akkor nem értem miért nem lehet reszelni.

De ha nem tudod reszelni, akkor morzsáld össze, mint a házi tarhonyát, vagy csipkedd meg csipetkének.

2018. szept. 16. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

5 oraja szarad, de mindig csak par grammot lehet lereszelni, ami a kulsejen megszaradt.

Hat fenyes semmikepp sem lett, mert akkor nedves es ragados lenne. Matt, mivel lisztes.

Nekem a vizes a fenyes, ami kicsit hig, amibol nokedlit szaggatok.

Ha mar igy kezdtem el, akkor nem fogom csipkedni, azt sem tudom, hogy kell, es 30 dekabol ne legyen 2 fele, mert akkor foleg nem lesz eleg semmihez.

En azt hittem, ez max fel oras munka, de tegnap este ota mar vagy 22 ora eltelt, es meg mindig nem jo.

2018. szept. 16. 16:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván túl puha a tésztád, miért nem tettél bele még lisztet? A reszelt tésztát nem kell szárogatni, amúgyse szárad ki egy nagy tömb...


A lisztek nem egyformák, néha jelentősen el kell térni a recepttől. A tojások sem egyforma méretűek...

Nagyobb rugalmassággal kell kezelned az efféle recepteket.


Bizonyára igencsak kezdő vagy még, de sebaj, beletanulsz, jó, hogy kiírtad a kérdést :)

2018. szept. 16. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, most olvastam, hogy alig állt össze, mégse reszelhető. Ezt látni kéne. Az igazán kemény tészta nem akar összeállni, főleg, ha nem fokozatosan adjuk hozzá a végén a lisztet (úgy szerintem könnyebb), de addig erőltetjük, amíg megteszi.

Miért nem lehet reszelni? Csak az nem reszelhető, ami puha, de ha homogén keményre gyúrtad, nem lehet puha...

2018. szept. 16. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A tésztát addig kell gyúrni, amíg teljesen síma, selymes felületü lesz, és elég kemény.

Szárítani nem kell semeddig, hanem mindjárt lehet reszelni, esetleg fél órát pihentetheted, de letakarva, hogy ne száradjok ki a felülete.

2018. szept. 16. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Egy éjszaka pihent, mert este nagyon puha volt. De zacskóban pihent, hogy ne száradjon ki. Másnap 11kor vettem ki a zacskóból, és este 7 körül tudtam lereszelni, addig száradt.

Valóban elég nagy tojások voltak, meg ez így 10 tojásosnak minősül, hát lehet ennyi liszthez 1 is elég lett volna.

Köszönöm a segítséget.

Hát nem tudom, hogy lesz-e kedvem ehhez a jövőben.

A konyhában nem vagyok kezdő, de a tésztát venni szoktam, nem kínlódok vele.

Viszont ez az igazi reszelt tészta, ami nem a kis gömb, 300 ft felett van, a kis 20 dekás csomag. Az nem elég egy ebédre, és a két csomag, 40 deka, 600 Ft? Na nem, gondoltam, akkor inkább megcsinálom.

Szerintem ez is lett kb 40 deka, ránézésre, mert még nem mértem meg.

A tojást 30-ért veszem, az 90 Ft volt, a liszt se jön ki 50 Ft-nál többre, szóval a bolti kb 650 Ft helyett kb 140 lenne.

Na lehet még egy esélyt adok majd neki, 1 tojással, akkor még olcsóbbra jön ki.

Úgysincs minden héten ilyen kaja.

2018. szept. 17. 18:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne add fel, tipikus, hogy valaki elront valamit elsőre, de ha rendesen adagolod a lisztet, nem recept szerint s másodjára megy, akkor onnantól már nem fogod elrontani.


Az ár is ott van, de én speciel azért gyúrok saját tésztát, mert csak jóféle házi tojást vagyok hajlandó enni s a lisztet is szeretem speciálisabbra. Kenyeret is részben ezért sütök, sokkal speckóbb, jobb és olcsóbb úgy, plusz nekem egyszerűbb és gyorsabb is, mint elmenni a boltba :D A kenyér hálás meló, de a reszelt tészta is okés, a száraztészták már kicsit macerásabbak, de az se vészes. Nagyanyámék még csigát is csináltak, az mennyire babramunka s bele is kell tanulni, nekem speciel nem ment. Jó nekem a metélt is.


Úgyhogy jó, ha adsz neki még legalább egy esélyt :)

2018. szept. 17. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!