Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Elméletileg meg tud romlani a...

Elméletileg meg tud romlani a méz?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk 1000millárd évre kint hagyom?
2018. szept. 25. 22:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
lehet mivel addig lehet lebomlik az üveg/tároló edény is, de akkorra már a méz is lebomlana
2018. szept. 25. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
"Ha mondjuk 1000millárd évre kint hagyom?" Gyogyi vagy. 😃
2018. szept. 25. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Ami csak a kérdést illeti: Nem. A méz egyike a nem romlandó cuccoknak.


1 billió év... Jó, ezt rakd át a tudományba vagy valami, ez már csillagászatilag is nagyon szép idő... A konyhai praktikák szekció nincs rá felkészülve... :D


Sok szerencsét, hogy ezt valaki megválaszolja neked...

2018. szept. 25. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
32%
Bizonyos körülmények közt napok vagy hetek alat is megromolhat. Ennyi időnek garantáltan a tördékétse birja ki. Persze füg hogy miben hol hogyan tárolod. De olyan tárolot se ismerek jelenleg ami ennyi időt kibirna.
2018. szept. 26. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
1000 milliárd év múlva a föld se fog létezni valószínűleg. Megkövülne szerintem, és szénné válna, ha ez megromlásnak számít. Az élvezeti értéke jelentősen csökkenne az biztos:D
2018. szept. 26. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Bespájzolsz az apokalipszisra?
2018. szept. 26. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Elméletileg is, meg gyakorlatilag is bőven meg tud romlani, jóval rövidebb idő alatt is.


Ez a nem romlandó dolog egy viszonylag steril tárolásra vonatkozik, mert a mikroorganizmusok számára nem igazán alkalmas közeg a szaporodásra.


De kerülhet bele olyan szennyeződés, amitől beindul benne egy tejsavas erjedés, amitől brutálisan büdös lesz, és savanyú.


Úgyhogy nem a "kint hagyáson" múlik, hanem a tároláson.

Ha biztonságosan le tudod zárni, egy eredetileg tiszta edényben, akkor nem romlik meg.

2018. szept. 26. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
88%
Piramisba is találtak rendes,ehető mézet.😄
2018. szept. 26. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

A méz első és legfontosabb alkatrésze a cukor. A cukor higroszkópos ami azt jelenti természetes állapotban nagyon kevés benne a víz de nedves körülmények között képes magába szívni azt ha lezáratlan marad. A méz természetes formájában nagyon kevés vizet tartalmaz . Nagyon kevés mikroorganizmus vagy baktérium képes túlélni ezt, egyszerűen megfulladnak . Nincs idejük arra hogy elkezdjék elrontani a mézünket.


A méz természetesen savas kémhatású amely 3 és 4.5 közé esik.Ez a savasság a másik amely nem enged semmi feltörekvő kórokozót életben maradni.


A nektár, az első anyag amit a méhek összegyűjtenek még igen magas víztartalommal rendelkezik 60-80 %.De a folyamatban ahogy a méz készül a méhek szinte kiszárítrják a mézet . A mézkészítés másik titka a méhek gyomrában levő glükóz-oxidáz nevezetű enzim amely keveredik a nektárral és a folyamatban a glúkózból hidrogén-peroxid és glükonsav képződik. Ez a hidrogén -peroxid a következő amely nem engedi elszaporodni a kórokozókat.

Nos a méhek remek technológiával tartósítják művüket és segítik a mézet abban, hogy extrém hosszú ideig eltartható legyen, mindaddig amíg lefedve tartjuk és nem ér hozzá víz..

2018. szept. 26. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
40%
Nem
2018. szept. 26. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!