Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Babfőzelék recept?

Babfőzelék recept?

Figyelt kérdés

Sokan nem tudnak jó babfőzeléket csinálni,ezért tessék:


A babot előző este beáztatjuk.

A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni.

Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőne eltávolítunk.

Hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát.

Amikor a bab és az oldalas is megfőtt (kb. 140 perc), kivesszük belőle a füstölt húst és berántjuk a főzeléket. (Rántáshoz: a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, kb 3 dl hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül hozzáöntjük a babhoz, amit közben állandóan kevergetünk.)

Belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.


Szívesen.


2018. okt. 2. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Főzelékbe nem szoktunk húst belefőzni, a rántásba viszont kellene pirospaprika. Nálunk így szokás.
2018. okt. 2. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Köszönjük, hogy mindjárt meg is válaszoltad.
2018. okt. 2. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ízt ad neki a füstölt hús. Ha tarka babból vagy vesebabból készül, kimaradhat a fűszerpaprika. Mi babérlevelet és fokhagymát is teszünk bele, és a végén kevés ecettel és cukorral (vagy édesítővel) ízesítjük.
2018. okt. 2. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Én a füstölt húst előre megfőzöm, babérlevéllel, hagymával és szemes borssal. Amikor kész, akkor leszűröm és ebbe a lébe teszem bele a babot főni. Teszek bele fokhagymát és vöröshagymát is, de nem egészben, hanem apróra vágva, az elfő benne. Nem szoktam rántani, hanem tejfölösen behabarom és ekkor teszem bele a a darabolt füstölt húst.

De köszönöm, hogy megosztottad a te tapasztalatodat, biztos jól sikerült, ezért írtad ki!:)

2018. okt. 2. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
En csak azt szeretnem kerdezni, hogy hogyan szuritek a rantast mikozben kevertek? Megkertek valakit? Sose ertem :/
2018. okt. 3. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5

Én szívesen segítenék neked, de ...

1) a babot habarom, de azt sem szűröm, mégsem "nokedlis"

2) de amit rántok esetleg (pl. töltött paprika) azt sem szoktam soha szűrni.

Én mondjuk meg azt nem értem, hogy minek is kellene?

Beleöntöd az ételbe, elkevered és kész!

2018. okt. 3. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!