Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készítek a hagymás...

Hogyan készítek a hagymás rántást?

Figyelt kérdés
Először a hagymát kell megdinsztelni, majd hozzákeverni a lisztet, vagy a lisztet kell mepirítani és hozzákeverni a hagymát?

2018. okt. 13. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Először a hagymát kell, azután rá a lisztet. Másképpen a hagyma nyers maradna, vagy a liszt égne meg.
2018. okt. 13. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogy az első írta a vöröshagyma esetében. Fokhagymánál viszont pont fordítva, mert az gyorsan megég és megkeseredik. Mikor már kicsit kezd barnulni a liszt, akkor kell rádobni az apróra vágott fokhagymást.
2018. okt. 13. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj a hőkiegyenlítésre is, hogy ne legyen csomós.

Leveshez kevés liszt kell, s csak egészen világosra kell pirítani (világos zsemleszínű legyen.), főzelékhez picivel több liszt kell, s egy árnyalattal sötétebbre is csinálhatod.

Ha őrölt paprikával színezed, akkor előbb vedd le a tűzről, s egy icipicit hagyd hűlni.

így tedd bele a paprikát, s jól keverd el. A por zsírban oldódik, így az előtt kell hozzáadni, mielőtt felöntenéd vízzel. Könnyen megkeseredik, ha a tűzön teszed bele a paprikát.

Pont mint az előbb említett fokhagyma.

Ha csomós lenne, akkor sincs baj, szűrőn átnyomod, s használható lesz.

(A hőkiegyenlítés miatt úgysem csak úgy belezúdítjuk az ételbe. Ha abban csomósodik, azzal már nehezebb elbánni. Ha előbb a rántást hígítod, s csomós lesz, akkor működik a szűrős módszer.)

2018. okt. 13. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!