Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kiolvasztott hús újrafagyasztása?

Kiolvasztott hús újrafagyasztása?

Figyelt kérdés

Kiolvadt egy nagy adag hús, de több mint a fele ránk romlana, így vissza szeretném fagyasztani.

Tegnap éjszaka lett kivéve a fagyasztóból és hűtőbe rakva. Reggel vízben lett tovább olvasztva (max 2-3 órán át), majd felszeletelve,hűtőbe rakva délutánig.

Visszarakhatom a megmaradt részét a fagyasztóba?


2018. nov. 13. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Ha szeretnél ételmérgezést, akkor igen, egyébként nem szabad.

De ha a húst elkészíted - megsütd vagy megfözöd -, akkor igen, utána már lehet fagyasztani.

2018. nov. 13. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Azt már ne. Főzz belőle kajákat, olyanokat ami fagyasztható.
2018. nov. 13. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem! Főzz belőle valamit és a kész ételt lefagyaszthatod.
2018. nov. 13. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
92%
Én pörköltet készítenék belőle aztán lefagyasztanám adagokban.
2018. nov. 13. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
56%
Jelentős tévhitek vannak az újrafagyasztással kapcsolatban és csak azért merészelek beleszólni, mert vagy 20 éven át foglalkoztam a fagyasztásos szövet-tárolás (kriobiológia) kérdéseivel. Az élelmiszeripar sem elsősorban a mikrobiológiai érintettség problémái miatt nem javasolja az újrafagyasztást, hanem amiatt, mivel a viszonylag lassú fagyás és lassú felengedtetés alatt olyan szöveti roncsolódás következik be, ami miatt az adott élelmiszer szöveti szerkezete, struktúrája alapvetően megváltozik, roncsolódik, ellöttyed. Azaz utána a felengedtetést követően már nem lehet a megszokott konyhatechnikai módon a megszokott állagú ételt elkészíteni belőle. Inkább pépes jellegű lesz és gasztronómiai értéke szinte a nullára esik. Ez persze éppen a húsok esetében néha előnyös lehet, na eredetileg nagyon kemény, nehezen puhuló volt az anyag.
2018. nov. 13. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó által írt válasz lényegét már én is olvastam máshol, valami szak-cikkben, de:

biztos, ami biztos, főzd meg pörköltnek, szétadagolva lefagyasztod. Majd eldöntöd, hogy ismét pörköltként, vagy éppen húsos káposztaként, vagy rizses húsnak, hasonlónak fogod-e felhasználni.

2018. nov. 16. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!