Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lezárjam utólag olajjal a...

Lezárjam utólag olajjal a medvehagyma pesztót, vagy inkább ne nyitogassam?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmnek szánom, de majd csak Május elején fogunk találkozni. Nekem tavaly elállt sokáig míg nem nyitottam ki, azt sem zártam le olajjal. Természetesen maga a pesztó is tartalmaz olajat bőven. Sőt kinyitás után is még jó volt egy hónapig, mikor elkezdtem fogyasztani, valamikor nyár közepén kezdett a teteje penészedni.

Utólag olvastam sajnos, hogy ha nem kerül egyből felhasználásra, vékony rétegben olíva olajat kell önteni a tetejére. Nem tudom most jót tennék azzal, ha felnyitnám, és most önteném rá. Már hetekkel ezelőtt lezártam egy gumigyűrűvel ellátott, csatos üvegbe.

Izgulok, hogy kibír-e még egy hónapot.

Az övébe nem került parmezán, mert laktózérzékeny. Csak a hagyma van benne, olaj, és fűszerek.


2019. ápr. 12. 08:21
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugdotan hagyhatod így, ha máskor már tapasztaltad, hogy eláll.
2019. ápr. 12. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!