Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tippek, trükkök arra, hogy a...

Tippek, trükkök arra, hogy a főtt (lágy) tojás héja ne menjen szét, amikor beteszem a forró vízbe?

Figyelt kérdés
Imádom reggelire a lágytojást, de amikor forró vízbe beleteszem, sokszor előfordul, hogy megreped a héja, ezáltal kifolyik az egész. Az nem játszik, hogy hideg vízbe beleteszem, és úgy főzöm, mert akkor nem tudom, meddig kell főzni, hogy jó lágy maradjon. Ötletek?
2019. máj. 26. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Hideg vízben szoktam feltenni, forrástól számítva egy perc után jó. Ha jó sűrű sárgát akarsz, mérettől függően hagyni kell még 20-30 másodpercet.
2019. máj. 26. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szobahőmérsékletű tojással kell csinálni, nem hűtőből kivettel.
2019. máj. 26. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Elöször a tojást ne a hütöböl tedd a vízbe, hanem legalább 2-3 órát legyen a konyhában. (NEM, nem romlik meg, a tojást szobahömérsékleten lehet tárolni - az üzletekben nem véletlen nem a hütörészben vannak! -, csak praktikus okokból tesszük hütöbe, mert úhy kevésbé fordul elö, hoyg eltörik véletlen.)

Másodszor a tompa végét óvatosan szúrd ki, mielött a vízbe teszed, akkor sokkal kevesebb esély van arra, hogy megreped.


De ha veszel tojásfözöt, akkor garantáltan nem fog megrepdeni és pont olyan keménységü lesz, amilyet szeretnél.

2019. máj. 26. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne egyből a hűtőből tedd a vízbe , vedd ki előtte 1 órával , a forró vízbe tegyel sót . A tojásokat merőkanállal tedd bele így nem koppanak az edènyhez . Forrásban lévő víz a nyerő időt stopperral stb èrdemes mérni .
2019. máj. 26. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Hideg vízbe kell tenni
2019. máj. 26. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Tegyél egyetlen aprócska csepp ecetet a főzővízbe, az megőrzi a héj keménységét, egységét!
2019. jún. 2. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

"Tegyél egyetlen aprócska csepp ecetet a főzővízbe, az megőrzi a héj keménységét, egységét!"

Orbitális baromság. Az ecet, ha valamit csinál pont, hogy meglágyítja a tojás héját, de egyetlen egy csepp egészen biztosan nem oszt nem szoroz semmilyen irányba.

2019. jún. 2. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!