Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a különbség a thai curry...

KurunczyAttila kérdése:

Mi a különbség a thai curry es a curry között?

Figyelt kérdés
2021. jan. 21. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

fűszerezés.

A thai-ban zöldcitrom, ill. savanyúbb ízesítés van, és fűszerezés is eltérhet.

2021. jan. 21. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Itt egy jó leírás róla...


[link]

2021. jan. 21. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Az erdekelne meg hogy ha talalok egy curry-s receptet ugyanugy hasznalhatom bele a thai curryt is ugyanannyi mertekben?
2021. jan. 21. 14:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, mi annak a thai curry-nek az összetétele? Curry-pasztáról van szó?

Mert az indiai curry-ben inkább a száraz fűszereket pirítják le, és úgy indítják el a főzést. A thai-nál meg a pasztával.

Ha nagyon citromfüves-savanykás, akkor én nem használnám indiai curryhez. Pár ft-ért tudsz venni "normál" curryt bármelyik boltban.

2021. jan. 21. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Ugyanugy porra gondoltam csak gondolom a Thai currynek masok az összetevő egy kicsit de attol lehet a mennyiség hasonló?
2021. jan. 21. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
ha por, akkor szerintem simán ugyanannyi...
2021. jan. 21. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Thai alapból én észak-indiai curry-t biztos nem főznék, akkor legalább egy goai receptet nézz, ott hasonlóan sokat használnak kókusztejet, de a sok kaffírlime még így is fura lehet.
2021. jan. 21. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
40%
A curry csípősebb
2021. jan. 22. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Thai currybõl és indiai currybõl is van sokféle.


Egy indiai madras vagy vindaloo curry pont olyan csípõs mint egy thai zöld curry, és egy thai massaman pont kb annyira édeskés mint egy indiai korma.


India nagyon nagy, szóval sokféle curryt csinálnak. A tisztességes indiai currybe elõször olajon kell megdinsztelni a fûszereket, egészbe kardamon, szekfûszeg, fahéj, stb, majd erre megy rá általában a gyömbér, a fokhagyma, hagyma, aztán a hús, paradicsom szósz vagy kókusztej, zöldségek.


A thai curry alap fûszerei esetében ott a fokhagyma-gyömbér-hagyma, de emellé kerür kaffir lime levél, galangal, tamarind szósz, citromlé és általában jellenzõbb a tengeri gyümölcsei mint az indiaiaknál.


Egy thai zöld curry eléggé csíp, sokkal inkább mint a piros. Egyrészt a galangal is csíp, a gyömbér is, meg erre jön rá a friss zöld chilli is.

2021. febr. 6. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!