Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ezt a kínai jellegű kész...

Ezt a kínai jellegű kész tésztaételt, hogyan lehetne otthon elkészíteni?

Figyelt kérdés

vagy van ennek neve, vagy ehhez nagyon hasonló?


[link]



Összetevők


Főtt tojásos tészta szójaszósszal (46,2%) [tojásos tészta (búzaliszt, ivóvíz, tojáspor, étkezési só), ivóvíz, szójaszósz (ivóvíz, szójabab, búza, étkezési só), repce étolaj, kurkuma], Szójával ízesített szósz (21,3%) [ivóvíz, vöröshagyma, szójaszósz (ivóvíz, szójabab, búza, étkezési só), cukor, gyömbér, kukoricakeményítő, repce étolaj, fokhagyma, fűszerkeverék (karamell, méz, ételecet, fűszerek, aromák), ételecet, étkezési só, fűszerek, zselésítőanyag (pektin), szárított fokhagyma], Párolt zöldségek változó arányban (17,5%) [zöldbab, sárgarépa, piros paprika, zöldborsó], Párolt csirkemellfilé kockák (15%) [csirkemellfilé (86%), ivóvíz, kukoricakeményítő, étkezési só]



2021. márc. 7. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Én yakisobát szoktam gyakran csinálni, most is van még maradék.

Wokban/nagy, vastag serpenyőben lepirítod a húst pici sóval. Kiveszed, ugyan abban pirítasz hagymát, fokhagymát, gyömbért, rádobod a zöldségeket. A yakisobánál én káposztát, gombát, répát szoktam, de lehet cukkini, paprika, brokkoli, bármi. Átpirítod ezeket it. Közben megfőzöd az ázsiai tésztát (én ázsiai boltban veszem, múltkor volt a lidlben is, meg szerintem máshol is).

Kikevered a szószt. Nekem olyan receptem van, ahol Worchester, ketchup, szójaszósz, osztriga szósz, pici cukor (vagy méz), Sriracha, szezám olaj.


A zöldségre visszadobod a húst, rá a tésztát, kevered, pirítod és közben rálocsolod a szószt.

2021. márc. 7. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én először félig megfőzöm a tésztát, a tészta főző levéből elteszek egy bögrével.


A zöldségeket magas hőfokon olajos serpenyőben megpirítom, ha sok a zöldség, 2 adagban, hogy ne főjön. Picit roppanósnak kell maradnia.


Kiszedem a zöldségeket, pirítok fokhagymát, csilit, gyömbért, ha kell plusz olajat öntök.


Előzőleg elkészített szószt ráöntöm: fekete szójaszósz, fehér szója szósz, méz/cukor, (só ha kell még, bár a szójaszósz elég sós), pici szezámolaj, fehérbors, szecsuáni bors, sriracha -ez egy csiliszósz- esetleg pici rizsecet, kukoricakeményítő is mehet bele, néha teszek bele miso pastát.


Szóval ráöntöm a szószt, hozzáadom a félretett tészta főzőlevet, aztán a tésztát. Pár percet fő még a tészta, nem kell teljesen megfőnie, al dantéra szoktam, a végrén belekerül a pirított zöldség.


Tálaláskor megszórom apróra vágott újhagyma zöldjével, és pirított szezámmaggal.


Azt elfelejtettem írni, én egyszerű spagettit használok, durumtésztásat, nekem teljesen megfelel így is.

2021. márc. 7. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok, bocsi az lemaradt, mert én vega vagyok, de ha húst vagy tofut akarsz bele, azt is külön pirítsad.

A kínaiak úgy főznek, hogy hatalmas lángon vas wokban, emiatt szinte pillanat alatt megpirulnak a dolgok, nem főnek(!), közben rázogatják a wokot, hogy ne égjen le. Hogy minden piruljon és ne főjön, külön-külön tesznek bele mindent a wokba.

2021. márc. 7. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
69%
Mie t3sztát vegyél, azt csak forró vìzben áztatni kell. Sült zöldségekkel, csirkecsíkomkal is príma. Fűszerek: hagyma fhagyma gyömbér szójaszósz, 5fűszer keverék.
2021. márc. 7. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2021. márc. 9. 09:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!