Milyen íze és állaga van a fűszervajas éticsigának (ami fagyasztott és sütőben kell megcsinálni)?
Megmondom őszintén, én már évek óta ki akarom próbálni. A múltkor vettem is a boltban, pontosan ezt a márkát: [link]
(Én 19 helyett kb. 8 dollár árérték arányban jutottam hozzá innen: [link] Ennyiért úgy gondolom, egy próbát megér.
Sokan azt mondják, állagra és ízre olyan, mint a zúza (én pl. nagyon szeretem a zúzapörköltet), de magának a csigának az ízét amúgy is elnyomja a fűszeres vaj.
Mi mások szubjektív véleménye? Mire számíthatok?

Én már kóstoltam, nem tudom, milyen márka volt.
Hát, elég semmilyen ízű. És igen, darálva van, szóval az állaga nem jellegzetes.
Kb. olyasmi volt, mint a fokhagymás vajas bagett puha része. Hogy ebben még némi csiga is volt, az nem tett hozzá semmit.
Nos, amit én kóstoltam, az szörnyű volt. Pontosan az a márka, amit fent említettem.
Én szeretem a fokhagymát, de arra sohasem vetemednék, hogy egészben befaljak úgy egy fej fokhagymát, mint egy almát. Márpedig ez a "csiga élmény" olyan volt, mintha egy kiló fokhagymát ettem volna.
Magának a csigának nem volt olyan rossz íze, sőt. Inkább ilyen diós, földes, gombára emlékeztető íze volt - aki evett valaha kucsmagombát, az ismeri ezt az ízélményt + állagra mint a szépen megfőtt csirke zúza, vagy talán annál is puhább.
De olyan szinten elrontotta ezt az ízélmény az az agyonfokhagymázott vaj, hogy azóta sem bírtam ezt a szörnyű fokhagymás utóízt kimosni a számból, a gyomrom meg égett is tőle.
Nincs annyira rossz íze a csigának, hogy ilyen szinten el kelljen nyomni a büdös fokhagymával az ízét, szóval én nem is értem a gyártókat. Igazán szörnyű élmény volt a tonnányi fokhagyma miatt - annak ellenére hogy magának a csigának tényleg jó íze volt (meglepő módon - amire nem számítottam, pedig annak előtte gyerekkorom óta undorodtam nyálkás a csigáktól) még a töménytelen fokhagyma ellenére is.
Egyébként nincsen darálva! (Nem is tudom, honnan jött ez a baromság!) Hogyan is lenne darálva? A csiga ki van szedve a házából, meg van tisztítva, meg van főzve és úgy töltik vissza a saját házába, amire adnak egy jó adag fűszervajat.
Azért mondtam hogy olyan, mint a zúza, mert tulajdonképp az állat maga is egy egész rostos izomköteg, mint a zúza. Viszont az íze teljesen más, valóban hasonlít egy kicsit a kucsmagombára (még az agyonfokhagymázott fűszervaj ellenére is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!