Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen íze és állaga van a...

Milyen íze és állaga van a fűszervajas éticsigának (ami fagyasztott és sütőben kell megcsinálni)?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, én már évek óta ki akarom próbálni. A múltkor vettem is a boltban, pontosan ezt a márkát: [link]

(Én 19 helyett kb. 8 dollár árérték arányban jutottam hozzá innen: [link] Ennyiért úgy gondolom, egy próbát megér.

Sokan azt mondják, állagra és ízre olyan, mint a zúza (én pl. nagyon szeretem a zúzapörköltet), de magának a csigának az ízét amúgy is elnyomja a fűszeres vaj.

Mi mások szubjektív véleménye? Mire számíthatok?

márc. 6. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Nem kóstóltam még de igen a csigának kemény a húsa mint a csirke zúza de darálva van visdzatöltve és fűszerezve.
márc. 6. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én már kóstoltam, nem tudom, milyen márka volt.

Hát, elég semmilyen ízű. És igen, darálva van, szóval az állaga nem jellegzetes.

Kb. olyasmi volt, mint a fokhagymás vajas bagett puha része. Hogy ebben még némi csiga is volt, az nem tett hozzá semmit.

márc. 6. 17:52
 3/4 A kérdező kommentje:

Nos, amit én kóstoltam, az szörnyű volt. Pontosan az a márka, amit fent említettem.

Én szeretem a fokhagymát, de arra sohasem vetemednék, hogy egészben befaljak úgy egy fej fokhagymát, mint egy almát. Márpedig ez a "csiga élmény" olyan volt, mintha egy kiló fokhagymát ettem volna.

Magának a csigának nem volt olyan rossz íze, sőt. Inkább ilyen diós, földes, gombára emlékeztető íze volt - aki evett valaha kucsmagombát, az ismeri ezt az ízélményt + állagra mint a szépen megfőtt csirke zúza, vagy talán annál is puhább.

De olyan szinten elrontotta ezt az ízélmény az az agyonfokhagymázott vaj, hogy azóta sem bírtam ezt a szörnyű fokhagymás utóízt kimosni a számból, a gyomrom meg égett is tőle.

Nincs annyira rossz íze a csigának, hogy ilyen szinten el kelljen nyomni a büdös fokhagymával az ízét, szóval én nem is értem a gyártókat. Igazán szörnyű élmény volt a tonnányi fokhagyma miatt - annak ellenére hogy magának a csigának tényleg jó íze volt (meglepő módon - amire nem számítottam, pedig annak előtte gyerekkorom óta undorodtam nyálkás a csigáktól) még a töménytelen fokhagyma ellenére is.

márc. 6. 19:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Egyébként nincsen darálva! (Nem is tudom, honnan jött ez a baromság!) Hogyan is lenne darálva? A csiga ki van szedve a házából, meg van tisztítva, meg van főzve és úgy töltik vissza a saját házába, amire adnak egy jó adag fűszervajat.

Azért mondtam hogy olyan, mint a zúza, mert tulajdonképp az állat maga is egy egész rostos izomköteg, mint a zúza. Viszont az íze teljesen más, valóban hasonlít egy kicsit a kucsmagombára (még az agyonfokhagymázott fűszervaj ellenére is).

márc. 7. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!