Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ki találta ki, hogy a pizza...

Ki találta ki, hogy a pizza ananásszal bűn, mikor az édes-sós kombó a legjobb dolog?

Figyelt kérdés

ápr. 27. 12:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%
Nekem az a fura, hogy az olaszok az ananászos pizza miatt jobban felháborodnak, mint a tejfölös pizza miatt, aminek szerintem már semmi köze a pizzához, de úgy hirdetik mint pizza.
ápr. 28. 12:37
 12/25 anonim ***** válasza:
70%
11 Es akkor meg nem erintettuk a nutellas pizza temakort.
ápr. 28. 13:23
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Mi a gond vele? A paradicsomos biztos nem az eredeti, az újkor előtt nem volt paradicsom olaszországban…

ápr. 28. 14:10
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
#11 ez azért van, mert a fehér alapú pizza kb egyidős, ha nem régebbi a paradicsomos alapúval. Még ha, az olaszok nem pont tejfölt használnak is hozzá.
ápr. 28. 14:26
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
13: ezért milyen jó, hogy a mai modern pizzát az újkorban találták fel, amikor már volt paradicsom Olaszországban. Bár nem kétséges, hogy hasonló étel mindig is volt, a világ minden táján. Maradék kenyértésztából készült lepény feltéttel megsütve. Nem a világ legegyedibb és legbonyolultabb gondolata...
ápr. 28. 14:32
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Pontosan. Én pont ezért nem értem, minek “kiakadni” bàrmilyen pizzafeltéten. Eredetileg azt rakták rá ami épp volt otthon, nem tudom miért kezdték páran túlgondolni.

ápr. 28. 14:50
 17/25 anonim ***** válasza:
57%
#13 De a tejfölös se lehet eredeti, és a klasszikus pizzák a 16-ik század után terjedtek el. Amit először említenek pizzának vagyis erre utalnak az egy kelt lepény, amire bármit rakhattak.A mai olaszok a hagyományaikat szerintem max a 18-ig századik vezetik, mármint azt a féle modernebb pizzát, nem azt ami a középkorban vagy előtte volt.
ápr. 28. 15:05
 18/25 anonim ***** válasza:
42%

A pizza az olaszoknak olyan mint nálunk a halászlé, hogy komoly ideológia van gyártva ahhoz, hogy mi az autentikus. Nálunk is megy a szájtépés, hogy milyen hal, melyik faluban termesztett paprika a jó, kell-e tészta, és ha igen, milyen.

Na, ez a kultúrális szájtépés megy máshol is, csak azzal megspékelve, hogy náluk még egy jó nagy emigráns közeg is van, akik Amerikában elkezdtek egy saját amerikai-olasz ételkultúrát, ami már más.

Meg nyilván bekerült a gyorskaja repertoárba is a pizza, és csomó autentikus dolog ezzel nem fér össze.

De ez egyébként a mi kajáinkkal is megtörtént. Ilyen ragebait számunkra megnézni egy amerikai gulyás receptet, amibe hogy a Bakterházat idézzem, még a gatyamadzagot is.

A komment szekcióját egy ilyennek megnézed, 70% amerikaiak mondják, hogy az édesanyjuk is pont így készítette, a maradék 30% meg magyarul kurwaanyázik hogy mi ez a moslék, és mifelénk a disznóknak se adnak ilyet.

ápr. 28. 16:30
 19/25 De La Cruse ***** válasza:
81%

Pizza Ananásszal:

Elvis presley kedvenc pizzája.

Csaxólok.

És annyi oldott magnézium van az ananászban, hogy nem kell külön vitaminokat szedni hozzá.

És nincsenek mellékhatásai.

Szóval ha jólesik egyél olyant, mert nem akárki találta ki nem akárkik ették és a szokásos fanyalgók, had főljenek a saját levükbe ha attól összepisilik magukat hogy Pizza-anaász.....

ápr. 29. 09:57
 20/25 anonim ***** válasza:
Annyira szánalmas már ez a hiszti. Én amúgy itthon csak az ilyen sznob szerencsétlenektől hallom, akik mindennél vergődnek, hogy “autentikus” legyen, aztán közben pl a húslevest sem úgy vagy abból főzik, ahogy egy házzal odébb. De persze nyilván csak az ő receptjük jó. Nem. A húslevesnek is ezerféle verziója van, ahogy a pizzának is. Az abszolút európai ízlésre szabott kínai kajáldákat meg sem említem már, mellesleg kínaiakat még sosem hallottam emiatt háborogni.
máj. 2. 02:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

A Ponyo rament szeretném megfőzni, milyen sonka lenne a legjobb bele?

Aki nem ismerné, ez egy anime, a gyerekek sonkás tojásos rament esznek benne.Ez nem szendvics sonka, hanem ily vastagabb, mint a császár szalonna, vannak benne fehér részek. Ezt idehaza hogy hívják?

Budapesten melyik a legjobb indiai étterem?

Imádom az indiait, de egyre rosszabb és rosszabb minőségben készítik el az ételeket. Legutóbb hasmenésem lett tőle, ezért onnan (Rajdhani) már nem rendelek többé. Egy másik étterem (Crown of India) sótlanul és íztelenül készítette el az egyébként csípős kaját. A...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!