Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell jól pizzatésztát...

Hogyan kell jól pizzatésztát készíteni? Mi a receptje vagy milyen praktikák vannak?

Figyelt kérdés
amit itthon próbáltam, az inkább keltkalács tésztára emlékeztetett és nem pizzériákban evett pizzatésztára.
2008. márc. 8. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézz körül itt:

[link]

2008. márc. 8. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem bevált:

1kg liszt,egy élesztő,8 deci víz, deci olaj,só cukor meg egy kicsi tej az élesztőnek.

Legalább 1,5 órát keleszteni.A tésztát pedig nagyon vékonyra nyújtani.Ez az egy kiló rengeteg!

2008. márc. 9. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

0,5 kg liszt

3 dl tej

1.5 dl étolaj

csipet só, ízlés szerint

1 csomag por élesztő

pici bazsalikom vagy oregano a tésztába, persze csak aki szeretiezeket a fűszereket.

Újabban kenyérsütőgép kelsztő programján csinálom isteni puha lesz. Régebben élesztőt picit megfutattam, majd összegyurtam és kelsztettem. De anyukám nem szokta külön kelszteni csak nyújtaja telepakolja és megsüti, így is nagyon puha lesz.

2008. márc. 10. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
90%

Nekem nagyon jól szokott sikerülni

Nem csak az összeállítás a lényeg higgyétek el :)


Az alapanyagokat összegyúrod jó alaposan aztán felgömbölyíted és olajos kézzel átsimítod (megolajozod a tetejét) valami nem olajszívó dologgal letakarod és hagyod kelni amig láthatóan nagyobb nem lesz.


Kelesztés után kinyújtod kerek vagy épp kocka formára a sütőlapodtól függően.

Lényeg hogy nem lisztesen hanem olajosan kell kezelni a tésztát.

A lemezbe tett tésztát pár percet szintén keleszted és rárakod a cuccokat és mehet a sütőbe!


Nagyon fontos adalék :)

Én nem pizzakrémmel csinálom, hanem saját keverékkel :D


megnézed mekkora is a pizzakrémes tubus amit részoktál tenni és helyette inkább vegyél paradicsom konzervet !

fűszerezed :1 kiskanál só,1 e.kanál(lapos) bazsalikom - majoranna, két gerezd fokhagyma összetörve.

fontos hogy a fűszereket a tenyered közt elmorzsold, akkor adja ki igazán az ízét.


a tetejére a sajtot nem apróra hanem a káposzta reszelőmmel szeletelem (kevesebb a gondom vele )


amikor kész a pizza egy csipet oreganot morzsolj a tetejére, az adja meg a végső bukéját a pizzának :D


jó étvágyat!

2008. márc. 11. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
90%

ja a receptem.


0,5 kg liszt

4 e.k. olaj

1 teás kanál só

1 cs szárított élesztő (coopos 0,5kg liszthez való)

1,5 dl meleg víz (0,5 dl ebből az élesztőhöz futtatni)

1 csipet cukor az élesztőgombák miatt a futtatáshoz.


bár tudom nem kell, néha szoktam 1-2 tojást adni a tésztához csak úgy kisérletképp milyen lesz.

Munkamenet : élesztőfuttatás+többi anyaggal jó alapos összegyúrás. (lehet kenyérsütővel is dagasztani, vagy a turmixgép dagasztókarjaival)

a tésztát gömgölydedre gyúrni és leolajoznva, letakarva állni hagyni.

kelés után a kívánt alakúra nyújtjuk, majd pár percet ismét kelni hagyjuk. ezalatt lehet konzervet bontani, sonkát vagy szalámit szeletelni, sajtot reszelni, én ilyenkor szoktam a paradicsomot is ízesíteni.


szóval tedd a tetejére a cuccot és mehet a sütőbe.


mint fentebb is irtam kivétel után egy csipet oreganot morzsolj a tetejére és kész is van.


jó étvágyat, és feltétlenül írjatok vissza,hogy izlett - e :)

2008. márc. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)ki fogom próbálni...
2008. ápr. 3. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
fel kilo liszthez egy kocka friss eleszto langyos cukros vizben felfuttatva,liszt minosege nem mindegy itt nalunk direkt ugy veszem meg h pizzahoz,a csipet so ne keveredjen az eleszto koz keverd el a lisztben,kezd el dagasztani es langyos vizet annyit adj hozza amennyitfelvesz dagasztaskor.ha gepben dagasztod mikor elvalik az edeny falatol adj hozza kis extraszuz olivaolajat,hgyurd meg egy kicsit es hagyd kelni egy orat aztan gyurd meg szeld 2-3 cipora es hagy d allni meg egy jo fel orat orat.jol nyujtsd ki es ne olajat tegyel ala hanem lisztezd ki a sutoformad.a tesztara tegyel paradicsomszoszt v suritmenyt ket vsepp paradicsomlevel meghigitva,szord meg oreganoval tedd ra a motyot amit akarsz es a tetejet szord meg apro kockara vagott mozzarellaval,ket evokanal kukorica olajjal locsold meg es tedd be 220-250 fokos sutobe amit elomelegitettel,legalabbis en egy pizzaiola vagyok egy bolognai pizzeriaban es mi igy csinaljuk
2008. júl. 5. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
86%
Az én feltétem általában: spagetti szószt veszek (tasakos) és elkészítem 30 dkg darált sertéshússal. Ezt kenem a tésztára, és még rá: kukorica (konzerv), paradicsomkarikák, hagymakarikák, sós fehér sajt (nem jut eszembe a neve), főtt tojás karikák, oregánó vagy olasz fűszerkeverék, felvágott (általában valami sonkaféle) és sajtlapok a tetejére. A tészta nekem is "kalácstészta", avagy kelttészta. És én is vékonyra nyújtom. Imádjuk!
2008. júl. 21. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!