Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi a "titka" ennek a kínai...

Mi a "titka" ennek a kínai csípős levesnek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a kínai konyhát. Rendszeresen látogatok egy kínai éttermet és szívesen főzök énis otthon. Van egy bizonyos csípős leves, amit imádok, hl-rel megtudnák enni belőle. Már kérdeztem az étteremben is, de azt mondták titok.

Na a lényegre térve. A levs nagyon sűrű, szinte olyan mind a , bocsánat a kifejezésért, de olyan mind a takony, nagyon érdekes az állaga.

A zöldség, hús, stb. arra már rájöttem, de soha nem találtam el az állagát.

Mitől lehet olyan? :) Előre is köszi!



2013. ápr. 15. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
keményítő vagy rizsliszt és különféle szószok :) de a pontos elkészítését én sem tudom sajnos
2013. ápr. 15. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Keményítő. Több félét használnak, nekem kukorica keményítő van itthon. Általánosságban elmondható, hogy kevés vízzel kell elkeverni és a főzés végén hozzáadni, továbbá már nem szabad sokáig főzni ez után, mert elmúlik a "hatása", de pontos használati utasítást és adagolást úgyis találsz a zacskón vagy dobozon. Én is imádom a kínait, meg úgy alapn a távol-keleti konyhát, a legtutibb hasonszőrűeket anno Bangkokban ettem . Nyamm:)!!!
2013. ápr. 15. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 nagyhus ***** válasza:
100%

Egyszóval: keményítőt használnak


"HOZZÁVALÓK (1 főre)

Zúzott erős paprika (az Erős Pista tökéletes)

Napraforgóolaj

Fokhagyma (2-3 gerezd)

Bors (őrölt – fehér/fekete is jó)

Étkezési keményítő (kínai, de jó a kukorica, burgonyakeményítő is)

1 tojás

Sárgarépa

Fafüle gomba

Tofu

Bambusz

Szójabab-csíra

Füstölt/ sült/ főtt hús (lehetőleg kacsamell)

Víz

Ecet (10%-os a legjobb)

Na-glutamát (kínai só)


ELKÉSZÍTÉS


1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a FOKHAGYMÁT, a SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST.


2. Felverjük enyhén a TOJÁST.


3. Feloldunk kb. 2 evőkanál KEMÉNYÍTŐT legalább háromszor annyi vízben.


4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet.


5. Beleöntjük a nem túl forró olajba az ERŐS PAPRIKÁT és a FOKHAGYMÁT. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba.


6. Elmossuk a wokot.


7. VIZET forralunk a tiszta wokban.


8. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT (ezt el is hagyhatjuk) és a HÚST. Néhány percig (kb. 3) kevergetjük. Közben sózzuk, borsozzuk, de mindig csak „keveset”.


9. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt, majd egy csipet Na-glutatmátot.


10. Belekeverjük a FELVERT TOJÁST. Gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos.


11. A levest hozzáadjuk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióba.


12. Általában a végén kerül bele az ECET, ízlés szerint. Lehet korábban is beletenni az ecetet.


13. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!



TIPPEK


A felhasznált hús lehet tetszőleges állaté.


A szárított fafüle gombát meleg (de nem forró) vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.


A Na glutamátot ez esetben akár el is hagyhatjuk – az ízek itt rendkívül erősek, intenzívek."

forrás: [link]

2013. ápr. 15. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
A Titok: A Keményítő! :)
2013. ápr. 15. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

"A titkos összetevő: semmi. A dolgok attól válnak különlegessé, hogy annak gondoljuk őket."


[link]


Bár itt gombóclevesről van szó.

2013. ápr. 15. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Nem tudom, hogy a miso levesre gondolsz-e, de ha igen akkor így kell elkészíteni.

[link]

2013. ápr. 17. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2013. ápr. 19. 21:40
 8/8 Aspartia válasza:
én eddig nem tudtam mitől oylan sűrű (mostmár tudom), de ha takonyból lenne én akkor is megenném :D
2013. júl. 24. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!