Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Csak Magyarországon népszerű...

Csak Magyarországon népszerű a pörkölt vagy más nemzetek is eszik?

Figyelt kérdés
2015. aug. 18. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
tudtommal máshol is eszik, csak általában nem használnak hozzá hagymát
2015. aug. 18. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Mások is.
2015. aug. 18. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Pörkölt-szerü étel mindenhol van, csak nem teljesen egyformán készítik - meg máshogy nevezik.


Van, ahol a hagymából jóval kevesebbet vagy többet használnak, van, ahol a füszerpaprikát más füszerrel helyettesítik, tesznek bele több-kevesebb paprikát-paradicsomot, de az alapötlet ugyanaz.

2015. aug. 18. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
mi is délről vettük át
2015. aug. 29. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
100%
Romániában is,főleg Erdélyben.
2015. szept. 14. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 mustafa33 ***** válasza:
Persze négyeske, azelőtt nyereg alatt puhítottat ettünk. Éppen hogy Európába mi hoztuk be a húsok üstben, lével készítését, addig itt csak nyárson és roston sütögették.
2015. szept. 28. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Anatóliától, Szerbiáig jutott - mi tőlük vettük át, csak máshogyan fűszerezzük. Ráadásul a közel-keletről kiindulva, jutott el ide. Az irány is fontos.


Egy mai magyar fejlesztésű ételadalék specialitás van, a törökbors (pirospaprika) és fekete bors keverése.


Amúgy a magyar koszt nagyon finom, de a tágan vett környező népek ételei, és azok módosítása, gazdagításai.

2015. szept. 29. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
#6-os Elég vicces vagy. Csak kinek írtad, töröltek valakit?
2015. szept. 30. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Nyereg alatt nem lehet húst puhítani - főleg mert fertőző lesz, legalábbis nomád módra meg főleg nem. Amit nyereg feltörésre oda tettek a hóra, azt is a kutyáknak dobták.

"Nyereg alatt puhított húst Ammianus Marcellinus római történetírónak (i. sz. 4. sz.) a hunokról szóló leírására vezetik vissza, ahol nyeregről még nincs szó. A nyereg alatt puhított hús változat középkori krónikák és útleírások nyomán ekkor és az újkorban is meglehetősen elterjedt képzet a sztyeppi népek táplálékának jellegzetességeként az ún. művelt európai köztudatban. Ezzel szemben a sztyeppövezet állattartó népei nyers húst nem ettek, legfeljebb kivételesen." Azt is vallási szertartásoskor, vagy frissen ha nem lehet valamiért tűzet gyújtani.

2015. szept. 30. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A húsok üstben, lével készítése közel-keleti eredetű, az éghajlatból érthető okokból. A rómaiak is fogyasztottak ilyen keleti csemegéket. Sőt több régebbi kánaánita nép is.
2015. szept. 30. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!