Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell tejberizst csinálni?

Hogyan kell tejberizst csinálni?

Figyelt kérdés

Egyszer csináltam valami netes recept szerint, és hát aszerint csinálva az alja fullra leégett és az egésznek ettől égett íze volt.

Nem tudom hogy kell ezt jól csinálni?!


2016. febr. 8. 21:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Vastagabb lábos és megállás nélküli keverés. Ha csak lötybölöd akkor akármilyen receptet használsz oda fog égni.
2016. febr. 8. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
95%

Elöször a lábast öblítsd ki hideg vízzel (akkor nem ég le olyan könnyen), a gázra tedd rá a lángterelöt (vaskorong), arra tedd a lábast.

Egy bögre rizshez önts háromszor annyi tejet, egy pici sót, meg 1-2 evökanál cukrot, kevergesd, amíg a tej felforr, akkor takard le egy jól záró fedövel, zárd el alatta a tüzet, és várj 40-50 percet.

Addigra beszívja az összes tejet és nem ég le.

2016. febr. 8. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam folyamatosan kavargatni, csak nagyon lassú tűzön főzöm, a végén elzárom a gázt, és a fedő alatt még tovább puhul.
2016. febr. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
A tejbegrízt azt folyamatosan kavargatom. De a rizst nem.
2016. febr. 8. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
én mindig több tejjel készítem, mint az ajánlott mennyiség, mert szeretem, ha jó szaftos, leveses, nem tök száraz. Lehet még mazsolát is beletenni, vagy vaníliáscukrot. A csipet só nagyon fontos.
2016. febr. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

Dupla vizben fozom, gazterelovel(platni).

Amikor mar majdnem puha, felontom tejjel, forralom kicsit, es megvarom, h beszivja a tejet.

2016. febr. 9. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Igen, először kevés vízzel kell főzni, mert a tejben sokkal nehezebben puhul a rizs.Én félfővésben szoktam csak tejjel felönteni.
2016. febr. 9. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Én sem kavarom folyamatosan.

De nem mindegy az edény.

Teflonban nem ragad le, sima fém edényben viszont pillanatok alatt.

De 40-50 percet várni, míg beszívja az összes tejet???

Addig főzöm, míg beszívja. Kb. 20 perc. Utána egyből fogyasztható.

2016. febr. 9. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
46%
Ha túlságosan sok vizet teszel bele, akkor már nem olyan finom.
2016. febr. 9. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A cukrot a legvégén szabad csak beletenni, mert attól ég le nagyon könnyen.
2016. febr. 9. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!