Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megéri hidegtállal vesződni,...

Megéri hidegtállal vesződni, vagy inkább megrendeljem? Mennyivel olcsóbb, ha én készítem?

Figyelt kérdés
Kb 20 emberre kellene készíteni, bár lesz mellé bográcsba marhapörkölt, szóval nem biztos, hogy 20 személyes kellene...
2019. júl. 31. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bogrács mellé hidegtálat totál felesleges készíteni, ha meg most nyáron lesz a hidegtál nem jó hütés nélkül.


Inkább süss pár sütit, fontos, hogy legyen 3-4 sós(pl pogácsa), de szerintem a hidegtálból egy jó pörkölt mellett senki nem eszik, vagy tele eszik magukat hidegtállal ´ßes ott marad a pöri.

2019. júl. 31. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Bográcsboz?

Felesleges

Pogácsa, saláta jégen (lehet venni boltban jeget, ha nem tudsz sokat csinálni), hűtést nem igénylő sütemény

2019. júl. 31. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

Eszedbe ne jusson hidegtállal vacakolni, csinálj a marhapörkölt után/mellé egy jó túrós csuszát!

Ezt vannak helyek, ahol köretként is adják a pörkölthöz, de aki akarja, az önállóan is eheti, biztos nem marad senki éhes.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, lényegesen olcsóbb, ha magad csinálod a hidegtálat.

Néhány kaszinótojás, franciasaláta, tormás vagy sajtos sonkatekercs, egyik sem nagy durranás, ha tudsz besamelt csinálni.

2019. júl. 31. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

Igen, olcsóbb ha magad készíted és olyan, amilyennek te szeretnéd. De erre az alkalomra szerintem sem éri meg.


Én vennék néhány csomag leveles tésztát. Pillanatok alatt lehet bele tekerni szalámit, sonkát vagy sajtot és kis falatokra vágva megsütni. Vagy egyszerű csíkokra vágni és megszórni sajttal, szezámmaggal. Mellé gyúrnék egy adag pogácsa tésztát, amit ugyanígy lehet varriálni. Sajtos pogi, vagy hosszúra formázva szalonnába tekerni, hagymával megszórva kockákra vágni, stb. Így csak kétféle anyaggal kell dolgoznod, de szép, változatos tálat tudsz összerakni.

Ha unalmasnak találod, tálalj hozzá házi zöldségkrémet, paradicsomszószt, vagy válassz bolti mártogatóst.


Ezek mellé legfeljebb egy kevert hideg salátát készítenék friss, színes zöldségekből. Ha tartalmasabbat szeretnél, kiegészítheted dekoratív tésztával, főtt krumplival, sajttal. Egy meleg napon a forró pörkölt mellé szerintem sokaknak jól esne egy nyári saláta, és ezt is tudod szépen tálalni. A hátránya, hogy 20 személyre sokat kell darabolni, és hűtőben kell tartani.

2019. aug. 1. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!