Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Mélyhűtött tengeri haltörzset (hoki) hogyan kell előkészíteni?

Pikkelyezni meg kibelezni kellene, de hogyan? Csak ilyen fényes bőr van rajt, azt le kell vágni?

  okt. 9. 13:23  Privát üzenet  

A válaszok
Ha hekk, akkor felengedés után, vagy még félig fagyottan le szoktam szedni a pikkelyeket, majd az alját középen bevágom, ott még esetleg maradhatott béldarab, kipucolom, lemosom, sózom és kb 1 óra állás után paprikás lisztbe forgatva, lassú tűzön kisütöm ropogósra.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont okt. 9. 13:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bőrt nem kell leszedni, pikkelyt késsel lekaparod.

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont okt. 9. 13:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ne húzd le, csak alaposan több sorral kapard át. Majd látod rajta, ahogy világosodik a színe, ill. hogy attól kezdve tapadósabb lesz a fogása, nem csúszik.


Hátára fekteted kivágod a végbél nyilást V alakban, majd a lyukon bedugod két ujjadat, amivel megemeled a hason levő húst, így a két ujjad között indítva a hegyes késsel végighasítod a hasát, így nem fogod a beleket szétvágni, nem borul a tartalom. Szétnyitod a felvágott halat, kikotrod belőle az összes mindenséget, átmosod, átkaparod belül is. Ha van feje is, legjobb levágni és mehet a béllel együtt a cicáknak.



A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont okt. 9. 13:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
3as vagyok! Persze a pikkelyt lekaparod, és még utána néhányszor átkaparod a halat, hogy világosodjon, ahogy írtam...

A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont okt. 9. 14:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszi. Hoki, azaz kék gránátoshal. Pikkelye nincs,de akkor a bőrét megkapargatom. Belül meg ilyen hosszú valami van, azt kell kiszedni, vagy valami mást is kell keresni?

# 5/10Időpont okt. 9. 14:54 Privát üzenet

Addig szedd, míg azt nem érzed, hogy ott már a gerince van.

Ezt most azért mondom így, mert pl. a kecsegének is ha kiszedjük a beleit, akkor még van egy vékony hártya belülről a gerinc mentén hosszú csíkban, de az alatt még elég sok alvadt vér, egyebek vannak, tehát ott azt én ki szoktam szedni, kaparni.

Ilyen tengeri haltörzset még nem vettem, kotorj ki a késsel belőle mindent, csak a hús maradjon szép fényesen, tisztán, márványosan belülről nézve.



A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont okt. 9. 15:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

[link]


Egy kis bemutató, hogyan is nézzen ki, nyersen és sütve! :))



A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont okt. 9. 15:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Regélj, hogyan sikerült???


Most azon filózok, hogy én még nem találkoztam olyan fagyasztott hallal, amiben a belek benne lettek volna!!!



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont okt. 10. 07:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az olyan halakat, amiken nincs pikkely csak bőr, a pecások sóval dörzsölnek át, az leszedi a felső, nyálkás réteget és szép ezüstös, szürkés színe lesz.

Gondolom ez alól a fagyasztott sem kivétel.



A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont okt. 10. 09:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mondjuk én a szürke harcsát anno gyökérkefével sikáltam hófehérre. De az élő volt, amikor a kezem közé került. Lehet, hogy ezek a fagyasztottból kiengedett halak szét is mennének a gyökérkefe alatt.

A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont okt. 10. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mexikói zöldségkeverékből milyen ételt lehetne készíteni?
Hogyan kell kelt-tésztát (pl pogácsához) fagyasztásra előkészíteni?
Hogyan kell szakszerűen előkészíteni az élő tarisznyarákot?
Hogy kell a halfilét úgy elkészíteni, hogy ne essen szét?
Tengeri halból is lehet fasirtot készíteni, vagy csak édesvíziből?
2 teáskanál tengeri só helyett mennyi sima só kell hogy ízben ugyanaz legyen?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!