Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vizes piskotam miért lett...

Vizes piskotam miért lett olyan lapos akár a fene?

Figyelt kérdés

Állaga jo de lapos kis [link]

Ez a recept amit hazsnaltam



2019. okt. 21. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem a sajátodról teszel fel képet?


Az a legegyszerübb megoldás, hogy nagyobb tepsiben sütötted, mint amiben a recept szerinti készült.

2019. okt. 21. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A receptben szereplö "közepes" méretü tepsi nem pontos méret, ha csak 5-5 centivel nagyobb, mint amiben a recept írója sütötte, már alacsonyabb lesz.
2019. okt. 21. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

A sajatomat már megettük 😀ízre jo lett

A Tepsi 20szor 26cm

2019. okt. 21. 17:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

- nem verted fel eléggé a habot (ami attól is lehetett, hogy tojássárgája került a fehérjébe, mert akkor nem is lehet normálisan felverni)

- túl sok vizet tettél bele

- túl hamar bekukucskáltál a sütőbe, hogy mi van, és akkor, attól esett össze, hogy beáramlott a hideg levegő, amikor kinyitottad

2019. okt. 21. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

- túl sokáig keverted akkor, amikor a liszt is benne volt már

- túl durván keverted (kézi mixerrel, vagy más robottal), ahelyett, hogy csak finoman beleforgattad volna a lisztet kézzel

2019. okt. 21. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

"Jól felverjük a fehérjéket, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet."

Mondjuk én olyan sorrendben szoktam, hogy

- a fehérjékhez adom a vizet

- felverem

- a cukrot a sárgájával verem fel

- a sárgájához meg a cukorhoz adom a liszt felét, aztán a fehérje felét, a liszt másik felét, aztán a fehérje másik felét

De jó régen csináltam már...

2019. okt. 21. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Mixerrel kevertem ez igaz :( és nem finom

A Többit asszem jól csinaltam,ajtot nem nyitogatam fehérje keményre verve.stb

2019. okt. 21. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a tészta ki van keverve, rögtön be kell rakni a meleg sütőbe,, mert különben elillannak belőle a felverés közben keletkezett levegőbuborékok és összeesett lesz.
2019. okt. 21. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem baj, azért ne menjen el a kedved, legközelebb már arra is figyelsz majd, amire most nem, és biztos jól sikerül. :)
2019. okt. 22. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!