Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Teljes kiörlésű zsemle hogyan...

Teljes kiörlésű zsemle hogyan legyen könnyű, levegős és nem tömör?

Figyelt kérdés

Liszt keveréket használok, zab, graham, rozs és tönköly.

Eddig tönköly fehérlisztet használtam a kifli kicsit tömör volt de nagyon finom roppanós, szépen megkelt.

Most teljes kiörlésű tönköly lisztem van de a zsömléim nem keltek meg szépen, nagyon tömörek lettek :/

Mi a titka, vagy esetleg egy receptet megosztana valaki? :)

Tejes/vizes mindegy :)


2019. okt. 25. 09:30
 1/3 anonim ***** válasza:

A teljes kiörlésü mindig sokkal tömörebb, mint a fehér lisztes.

A boltokban amit kapsz, ami "teljes kiörlésü és könnyü", az finomított liszt melasszal vagy karamellel szinezve és esetleg tesznek bele valamennyi magot még.

2019. okt. 25. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A lukacsok erjedés keleszt3s adja a dagasztógép csap bele levegőt .ÁLlomanyjavító is lehet bennük ...
2019. okt. 25. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én sütőport szoktam hozzá gyúrni, egy kicsit lazítja. Egy kicsit. :)
2019. okt. 25. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!