Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kocsonya hogy lesz dermedés...

P... l... kérdése:

A kocsonya hogy lesz dermedés után szép tiszta átlátszó?

Figyelt kérdés

2019. dec. 25. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

A házi, IGAZI kocsonya soha nem lesz olyan átlátszó mint a bolti, amit ízesített zselatinból készítenek.

Ha a zsírt megfelelően leszedted róla, akkor a homályos kocsonyád a jó.

2019. dec. 25. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Az soha nem lesz full átlátszó. Nem is kell annak lennie.
2019. dec. 25. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lassan kell főzni, ha kész lehűteni, leszedni a zsírt. Újra melegíteni, leszűrni, és úgy porciózni.
2019. dec. 25. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#3

Én pont így csinálom, egy csepp zsír nem marad rajta, de víztiszta senkinek nem lesz a házi kocsonyája.

(Legalábbis aki disznóból csinálja.)

2019. dec. 25. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Víztiszta sose lesz. Én nem szeretem szegényt, de annak idején anyukám sokat főzött.

Ő mindig arra figyelt, hogy amikor felforrt, lejjebb vette a lángot, egészen annyira, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon.

2019. dec. 25. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lassú tűzön kell főzni a levest, hogy ne legyen zavaros, és leszedegetni a habját. De teljesen átlátszó, mint a bolti, tényleg nem szokott lenni nálunk sem.
2019. dec. 25. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Rokonom szinte olyan átlátszót csinál, mintha húsleves lenne. Nyilván vannak a tetején zsírfoltok. De átlátszó. És mindent pakol bele, mármint amikor főzi, de a végén csak színhúst tesz az adagokba. Majd rákérdezek, hogyan csinálja.
2019. dec. 25. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak lassú tűzön főzöm, hanem amikor már a tányérba adagolom, leves-szűrőn keresztül merem rá a kiporciózott húsokra, így a lében esetleg úszkáló apró kis hús szilánkok, hagyma szálka, akármi nem kerül bele a kocsonya levébe.
2019. dec. 26. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!