Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üdv. Grill hús sütéséhez...

Dílerzoli kérdése:

Üdv. Grill hús sütéséhez ajánlottak kukorica keményítőt. A pác amit használok nagyon megpuhítja a húst és ennek kiküszöbölésére. Van ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek? Thx!

Figyelt kérdés

2020. jan. 18. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen pácot használsz, milyen húshoz, mennyi ideig?

Mert a zacskós kész pácok tartalmaznak húspuhítót is.

Esetleg ha te fűszereznéd be (vannak receptek) akkor ez nem fordulna elő ilyen mértékben.

2020. jan. 18. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak fűszereket használok. Húspuhító direkt nincs benne, a só arányára is odafigyelek. Egy pici ecetet is szoktam tenni és abból van most új márka. Egy estét áll sütés előtt.
2020. jan. 18. 16:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

De milyen hús?

Mert mondjuk a csirkemellnek elég a pácoláshoz 1-2 óra.

Marhahúsnak, vadhúsnak kellhet 2 nap is.

Sertésnek testrészenként változó, száraz combnak 1 nap, tarjának, szűzpecsenyének 1 éjszaka.

2020. jan. 18. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Leggyakrabban csirke comb. A mostani is. Azért áll egész este mert így jobban átjárja, ahogy mi szeretjük. Keményítővel van tapasztalatod?
2020. jan. 18. 16:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én sem értem ezt a keményítő dolgot, én is a pácolásban keresném az okot.

Hova tennéd a kukoricakeményítőt? A pácba? Vagy a pácból kivett húst forgatnád meg vele?

Na mindegy! Életemben nem hallottam erről a módszerről, pedig nagyon benne vagyok a főzésben, idestova 40 éve.

A pácolásnak a húspuhítás az elsődleges célja, miközben fűszereket is juttatunk a húsba. Én elsőként a csirkénél elhagynám az ecetet, mert a savas pácokat nehezen sülő húsoknál szokták alkalmazni.

A kukoricakeményítőt meg hagyd el, mert butaság!

2020. jan. 18. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

a csirkecomb eleve nagyon finom puhara sul (legalabbis mi igy sutjuk) szojas, mirines pacban, kicsontozva. nem lenne jo kemenyen szerintem, miert nem

jo nektek puhan?

2020. jan. 18. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Eddig jó volt, viszont mostanában bepuhul. Csak az ecet márkáján változtattam és az is minimális van benne. Egyszerre lesütök 20-25 kg húst így hétvégén.
2020. jan. 18. 18:01
 8/11 anonim ***** válasza:
ja amugy akartam irni hogy a szojaszoszos mirines pacot kemenyitobe forgatjuk vagy mar neha eleve a pacba is teszunk de ugyan igy finom puha lesz... viszont ha korbeveszi, rasuo mint valami panir es ropogos lesz (ez ilyen japan rantott hus szeruseg) de gondolom nem ilyet szeretnetek. szoval szerintem a kukoricakemenyito nem hasznalna ha abban pacolnad, bogy hogy a lenyeget lehagytam. nem tudom mi segithetne, illetve lehet hogy ami nektek tul puha az nekunk a tokeletes. azert egy probat meger..
2020. jan. 18. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
es igen en is elhagynam az ecetet
2020. jan. 18. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#4

3-as vagyok és kérdeztél tőlem.

Nem,nincs tapasztalatom pácolásnál semmilyen keményítővel, de másoktól sem hallottam erről.

2020. jan. 18. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!