Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lehet olyan gyakori,...

Miért lehet olyan gyakori, hogy túl sok sót és cukrot tesznek az ételekbe?

Figyelt kérdés

Elképzelhető, hogy csak az én ízlésemnek, mert az édesanyám mindig is kevés sót tett az ételekbe, cukrot/édesítőszert pedig csak elvétve ha használ, de akárhányszor óvodai/iskolai menzán, vagy később kajáldában ettem, szinte mindig túl sós/túl édes volt (ezért is nem nagyon ettem ilyen helyeken, hanem amíg otthon laktam, többnyire otthon ettem, menzán csak ritkán, most meg ezért is inkább főzök magamnak).


A másik, hogy szerintem legalább is pl. a főzelékek, levesek nagy részébe nem való cukor, anélkül sokkal jobb az íze (pl. a sóska cukorral hányásízű, a paradicsomos káposzta pedig olyan émelyítően édes lesz, hogy összeragad az ember szája, bár lehet, hogy van, aki így szereti).



2020. febr. 4. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek. Cukor nem való az ételbe (az édességeket kivéve). Én alapvetően só-barát vagyok, szeretem a sós ételeket, de M.o.-n valóban eltúlozzák a sózást, és sokszor emiatt ehetetlenné válik az étel.
2020. febr. 4. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
39%

A fele kérdésed tipikus vita téma.

A káposztás tésztát úgy gondolom legtöbben sósan szeretik, de hogyan mondhatnánk azt , hogy ez így jó egy olyan embernek, aki cukorral eszi ?


Ezen nem nagyon érdemes vitatkozni, mert az ízlések tényleg nagyon eltérhetnek.

Úgy gondolom nincs a világon olyan étel, amit mindenki egyformán szeret , vagy mindenki egyformán utál.

- számít, hogy mit hoztál az anyaméhből. Van olyan méhen belüli videó, amin a gyerek nevet, mikor az anya csokit eszik.


- számít, hogy felnőtt korodra mennyi ízlelő bimbód marad a 30-ezerből. Akinek sok marad, azok nem nagyon esznek zöldségeket, sört és kávét. Nekik jobb a szaglásuk és az ízlelésük. Akik mindenevők, azoknak már sajnos csak 10-ezer izlelőjük maradt.


- Számítanak az egyéb környezeti tényezők, amiben minden más benne van, ami az első kettőben nincs. Én például 3 éves koromban meghúztam az ecetes üveget. Egész életemet befolyásolta az élmény. Nem eszem semmilyen savanyúságot. Érdekes, hogy a citromot szeretem.

2020. febr. 4. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
megszokas kerdese, mi sosem ettunk semmit agyonsozva es a kornyezetemben sem, mindenki minimalisat hasznal, cukrot alig. nemhinnem h ez annyira szokas lenne, foleg ha valaki figyel magara
2020. febr. 4. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez ízlés kérdése. Én például elég bátran ízesítek, mivel csak így érzem őket számomra kellemesen, viszont ez másnak már túl tömény. Éttermeknél szintén eltérő az ízesítés, szakácstól függően.


Én amúgy azokat nem tudom megérteni, akik borzasztó ízérzékkel elmennek szakácsnak, és ezt hagyják is nekik. Míg élek nem felejtem el a legutóbbi rendelt lasagne-t. Az egyik fele ehetetlenül édes és száraz volt, míg a másik fele brutálisan savanyú, és úszott a paradicsomban.

2020. febr. 4. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!