Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pitetésztába egész tojás...

A pitetésztába egész tojás tesztek, vagy csak a sárgáját?

Figyelt kérdés

Régen sütöttem és már nem emlékszem a bevált receptemre.

A neten az egyik így írja, a másik meg úgy, de melyik a finomabb? Illetve az is fontos, hogy melyik a kezelhetőbb, amikor pl. ráteszem a felső lapot, melyik nem esik szét atomjaira, illetve melyik amelyik kevésbé ragad a (lisztezett)sodrófára?


2020. febr. 14. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan recept, ahol egyáltalán nem írnak tojást, csak egy-két ek. jéghideg vizet.


Én sárgáját szoktam beletenni, de van úgy, hogy belepottyan az egész tojás... :-D


KOnkrétan mit sütsz?

2020. febr. 14. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Almást szeretnék, mert sok almát kaptunk és kezdenek romlani.
2020. febr. 14. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Köszi! Azért kérdeztem, mert sós piténél nem játszik az alábbi "képlet".


Édes sütinél az alap pitetészta (linzertészta) a 3:2:1 arány.


Liszt-vaj-cukor


Tehát 30 dkg liszthez teszel 20 dkg vajat és 10 dkg cukrot. Ahogy előbb írtam, vannak receptek tojás nélkül, és tojássárgával, meg egész tojással is.


Mindjárt írok neked egy bevált almáspite receptet, abban pl. tejföl és bor is van.

2020. febr. 14. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég nagy tepsihez való recept:

30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 5-10 dkg cukor (ízlés szerint) 2 tojás sárgája, 2 ek. tejföl, 1 ek. fehérbor, fél kk. só.

2020. febr. 14. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig én vagyok... :) 1-es


Régebben ezt is sütöttem, gyakorlatilag ugyanaz, csak bor helyett citromlé.


[link]


Persze margarin helyett vajat használok MINDIG.

2020. febr. 14. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!

Ezt az utolsót fogom elkészíteni, mert bor amúgy sem lett volna itthon.

2020. febr. 14. 12:43
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves 77%-os, minden válaszodat maximálisan hasznosnak találtam, de egyedül sajnos nem vagyok elég a 100%-hoz.

Remélem jönnek még, akik hasonlóan értékelnek!

2020. febr. 14. 13:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Köszi! :)
2020. febr. 14. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Jól néz ki ez a recept, vasárnap megsütöm. Köszi! :)
2020. febr. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
A pitetészta ideális esetben linzer (a lehető legegyszerűbb: 3 rész liszt, 2 rész vaj, 1 rész porcukor és annyi hideg víz, hogy összeálljon, de ne ragadjon a kezedhez), ez mindig működik. Csak akkor szoktam bele tojássárgáját is gyúrni, amikor mákosat sütök, mert a tölteléket felvert fehérjével lazítom, így rögtön hasznosíthatom az egész tojást.
2020. febr. 14. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!