Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabpehelyliszt és zabliszt...

Zabpehelyliszt és zabliszt között sütéskor való felhasználásban milyen különbségeket tapasztaltatok?

Figyelt kérdés

Olyanok írjanak, akik mindkettőt használták már sütéshez! Köszi!

Pl. kenyérsütés, piskótaszerűség készítés.



#sütés #sütő #pehely #zabpehelyliszt #zabliszt #zabkenyér #zabszem #zabpiskóta #ősszehasonlítás
2020. márc. 6. 10:37
 1/4 anonim válasza:
Palacsintát zabpehelylisztből gyönyörűt sikerült sütni viszont zablisztből, egy katasztrófa volt....
2020. márc. 9. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2020. márc. 9. 08:11
 3/4 Doros ***** válasza:

Én úgy tudom, a zabliszt alatt a zabpehely őrleménye értendő.

Végtére is a zabpehely a kilapított búzaszem. A liszt meg a mag őrleménye, tehát akár pelyhesítették előtte, akár nem, a kettő lényegében megegyezik.

2020. márc. 9. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagy tévedés, amit írtál!


A zabpehelyliszt egyáltalán nem azonos a zabliszttel!


"A zabpehely előállítása: a zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő."


A zabpehelyliszt zabpehelyből készül, a zabliszt pedig zabból.


A zabpehely zabból készül, de a gőzölés miatt nem nyers!


Pl.: [link]


Felhasználhatóságukban pedig szintén eléggé különbözőek, ezért is írta pl. az első hozzászóló azt, amit.

2020. márc. 9. 15:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!