Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a tejszinbe lehet citromot...

Ha a tejszinbe lehet citromot tenni?

Figyelt kérdés
Ma csinaltam egy habos sutit es amikor vertem fel a habot , akkor tettem bele citromlevet. Visszaraktam a helyere a citromot es ahogy visszafordultam hirtelen tokre bekemenyedett a hab. Ez a citromtol van vagy tulvertem a habot?

2020. márc. 7. 19:10
 1/2 Horaires ***** válasza:
100%
Igen, ez a citrom hatása. Mi titkos fegyverként használjuk, 2-3 csepp citromlé és akármelyik tejszínhabnak szép tartása lesz, nem folyik szét.
2020. márc. 7. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
73%
A tejfehérjéket denaturálja a savas közeg, ezáltal a buborékok fala kevésbé esik össze, szilárdabb marad.
2020. márc. 7. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!