Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazi krumpliból sültkrumpliná...

Igazi krumpliból sültkrumplinál mi okozza az elkészítés utána szottyaddtságát?

Figyelt kérdés
nincs elég ideig benne? túl hamar lett az olajba téve? vagy tényleg van olyan is hogy van amleiky fajta krumpli nem jó erre a célra? hiába frissen van sütve olyan puha marad tudjátok
2020. márc. 13. 18:15
 1/9 alletta ***** válasza:
86%
kapható sült krumplinak való krumpli, nemrég olvastam, hogy milyen sokféle krumpli van, - de most nem jut eszembe ennek a neve.:(
2020. márc. 13. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kellöen ropogós krumplit úgy tudsz csinálni, hogy elöször bö, forró olajban addig sütöd, amíg fehér kérge lesz, szalvétára kiszeded és megvárod, mire meghül. (Ha akarod, ilyen állapotban fagyasztható - lásd az üzletekben kapható sült krumplit). HA kihült, utána kell újra sütni, amíg elég színt kap, így lesz olyan, mint amit éttermekben lehet kapni.

Az elsö sütésnél fontos, hogy ne sokat tégy egyszerre az olajba, nem szabad, hogy lehütse, ugyanúgy kell tovább forrnia, mint elötte.

A második sütésnél is vagy úgy sütöd át, hogy úszik az olajban, vagy sütheted sütöben is, ha szeretitek úgy.

2020. márc. 13. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sütés közben elpárolog a nedvesség a burgonyából, azért lesz ropogós. Sütés után a levegő nedvességétől újra hidratálódik és ez okozza a "szottyadást".
2020. márc. 13. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszolónál a pont! :)


Itt is ezt írja:

[link]

2020. márc. 13. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 mustafa33 ***** válasza:
79%
Több tényező is van. A krumpli fajtája, a krumpli frissessége, elkészítési módja, sütés előtti kezelése... Szóval a legjobb a "C" főzési típus, azaz a pürének való, könnyen szétfövő fajta, a "B" (köretnek való) is megteszi, de az "A" (a nehezen fövő, salátának való) nem jó. Az új krumpli sem jó mert nagy a víztartalma, jobb a tavalyi, a tárolt krumpli. Felszeletelés, vagy hasábokra vágás után jó lesz kiáztatni belőle a lehető legtöbb keményítőt (fél óra) azután konyharuhán szétteríteni megszikkadni (kevesebb olajat vesz fel ha nem nedves) és sütni a kellő színűre, az edény aljárta amibe kiszeded tegyél papírszalvétát a lecsepegő olaj felszívására.
2020. márc. 13. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Piros héjû egyeb főző burgonya nem annyira jo dütésre . A sárga ami tökéletes és a barnásabb amikor júniusban szezonja van ... Lobogó olajba tedd bele a nsgyobb adshot 10 perc mire olaj tetrjén forognak és ekkor érdemes kevergetni . Innen 10 perc és megsül . Csepegtesd le szűrd át papírbs és terítsd szét a tálban . Lefedni tilos ! Ekkor vizesedik át , a sült hús is szinte főtté válik .
2020. márc. 13. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
nem olajsütőben csinálom hanem mezei régi gáztűzhelyen serpenyőben amit hiába legnagyobb lángra teszem, szerintem elhűti amikor belepakolom. köszi a válaszokat mindenkinek
2020. márc. 13. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
nem túl forró az olaj
2020. márc. 14. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi a krumpli/olaj arány? Ellepi?


Ha nincs elég olaj, a krumpli inkàbb megszívja magát mint ropogós lenne.

2020. márc. 14. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!