Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme a lángost kétszer...

Mi értelme a lángost kétszer keleszteni?

Figyelt kérdés
úgy írja egy netes recept hogy először az egészet egy tálban kell keleszteni félórát, majd kis halmokat formázva belőle letakarva szintén fél órát, ez utóbbinak mi értelme? nem mindegy lenne ha a tálban lenne hagyva egy órát és csak a sütéskor lenne szétszedve?
2020. márc. 25. 13:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. egy előző receptnél nagyon tömör lett a lángos tésztája, nem volt jó. lehet hogy ott is pont ez maradt ki belőle az átgyúrás, kétszer állni hagyás, mert anya szerint ez majdnem ugyanolyan recept mint az előző, annyi hogy tej mellett ebben víz is van
2020. márc. 26. 16:23
 12/15 A kérdező kommentje:
na de ennél már elsőre jól sikerült ezzel a taktikával:)
2020. márc. 26. 16:23
 13/15 A kérdező kommentje:
ezt csináltuk [link]
2020. márc. 26. 16:24
 14/15 anonim ***** válasza:

8-as

Én is egyet értek 9-essel, hogy a keléshez voltaképp nem kell a meleg.

Sok esetben bekeverem a tésztát és berakom a hűtőbe. Reggelre akkora buci lesz, hogy majd kifolyik a tálból.

Ha a bekeverés után azonnal szeretném felhasználni, akkor melegben hagyom. Nyáron ez könnyű, mert amúgy is meleg van, télen meg a tálat ráteszem a radiátorra. Aláteszek pár újságot, hogy a tál ne érintkezzen közvetlenül a 50-80 fokos radiátorral. Elvileg 35 fok az ideális a keléshez.

Ha viszont kívülről adod neki a meleget, akkor lehet, hogy kedvezőbb ha szétszeded kisebbekre.

Esetleg a kiszáradás miatt meg jobb egyben hagyni.

Fene tudja melyik lenne a jobb megoldás.

2020. márc. 26. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagyobb lesz, többet el lehet adni belőle. :)
2020. márc. 28. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!