Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem a sült krumplit,...

Hogy süssem a sült krumplit, hogy olyan finom legyen mint pl. a Mekis?

Figyelt kérdés
Milyen tippek, trükkök vannak? Jó lenne ha nem lenne túl olajos, hanem inkább ropogós, aranysárga színű.
2020. márc. 27. 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Kb így. Annyi, hogy én napraforgóolajat használok.

[link]

2020. márc. 27. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2* kell sutni!
2020. márc. 27. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 grafno ***** válasza:
51%
A mélyhűtöttet kiolvasztom és amikor 170'c az olaj akkor kb 4p sütöm. Ahogy észrevettem nem mindegyik márka egyforma. Valamelyik a mekisre hajaz.
2020. márc. 27. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha igazi krumpliból akarod (nem fagyasztottból), akkor elöször forró oljaban addig sütöd, amíg a külseje kérget kap, de még nincs szine.

Kiszeded papírtörlöre és lehütöd.

Utána újra átsütöd a forró olajban, amig a szine jó lesz.

Fontos, hogy sok olajban süsd, egyszerre kevés krumplit tegyél bele, hogy ne hütse le, mert akkor szívja meg magát olajjal.

2020. márc. 27. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
Mélyhűtöttet 185 fokos napraforgóolajban 3 percig kell sütni.
2020. márc. 28. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Még várok válaszokat, mert sajnos még nem találtam rà a tuti receptre.

Amúgy nem fagyasztottból sütném, hanem rendes krumpliból.

2020. ápr. 27. 10:18
 7/10 Henrik Gammer válasza:
Vékonyra kell vágni sooook olajat kell beletenni és úgy sütni meg ja, és nem kell gyakran forgatni
2020. ápr. 27. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Jól írták előttem, kétszer kell sütni (vagyis két részletben). Még annyi, hogy olaj helyett marhazsírban.
2020. ápr. 27. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
A szeletelés nagyon fontos, egyforma szeleteket lehet egyformán sütni, lehetőleg sütni való burgonyából. És a titok tényleg a 2x sütés. Először több idő, 10-20 perc, 170- 180 fokon, hőfoktól és vastagságtól függőben, a második sütés kis adagokban, vagyis nagyon bő zsiradékban 3-5 perc kb. 190 C fokon. Az eredmény egyszerűen tökéletes!
2020. ápr. 28. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mustafa33 ***** válasza:
"C" típusú krumpliból szoktam. Ha "B", azaz nem kimondottan arra való fajta, felvágva áztatom egy fél órát hogy ázzon ki a keményítő egy része, és utána megszárítom, mert minél vizesebb, annál több olajat szív magába. 180°C -on sütöm szép színűre.
2020. ápr. 28. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!