Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kovászos kenyér sütése, miért...

Kovászos kenyér sütése, miért lesz ilyen "száraz"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta otthon sütöm a kenyeret, és most, hogy nem kapni élesztőt, meg amúgy is régi vágyam kovászos kenyeret sütni, az első és a második kenyerem is túl száraz.

Receptek alapján próbálom, hajtogatom, szépen megkel, megfelelően lyukacsos és még is tömör, de másnap majdnem ehetetlenül száraz. (természetesen zacskóba van eltéve). Teljes kiörlésű és egyéb kenyereknél burgonyával működik a puhítás, vajon itt is?

Köszi a segítséget.



2020. márc. 30. 18:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Sok idő és kísérlet mire a saját konyhád saját kovászos kenyér receptjét megtalálod.

Ugyanaz a recept minden konyhában mást és mást fog eredményezni.

Más a páratartalom, más a levegőben élő élesztőgombák összetétele.

2020. ápr. 1. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kipróbáltam egyébként ugyan azt a receptet ami bevált a teljeskiörlésű kenyereknél, egy kis főtt burgonya nagyon jótékonyan hat a kovászos kenyérre is.

Sokáig puha marad, és az íze is kiválló!

Most, hogy nincs élesztő, de továbbra is maradok a kovásznál, mert sokkal ízletesebb, ropogós héjú. Megéri a +4-6 óra kelesztési idő!

Kipróbáltam kenyérsütő géppel is, a legjobb eredményt a francia kenyeres programmal (5-6 óra) lehet elérni.

Én reggel munkába menet előtt betettem a bekevert tésztát a kenyérsütőbe beállítottam + 2 órára 30 perc késleltetéssel, és mire hazamentem elkészült a finom ropogós, de belül puha kenyér.

2020. ápr. 3. 07:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!